Εταιρείες “ψάχνονται” για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον β. Έβρο

Ενδιαφέρον από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ζητούν να νοικιάσουν αγροτικές εκτάσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στον βόρειο Έβρο.

Επιπλέον, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Μανάβη, της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας/Τόπος να Ζω», με επικεφαλής την Μαρία Γκουγκουσκίδου, μετέφερε πληροφορίες κατοίκων από την περιοχή Πενταλόφου και Πετρωτών, περί ενδιαφέροντος εταιρειών να βάλουν ανεμογεννήτριες και στον ορεινό δασικό όγκο του Τριγώνου.

 Η ίδια τόνισε ότι εάν προχωρήσει ένας τέτοιος σχεδιασμός, «θα καταστραφεί όλη η προσπάθεια που έχει γίνει για την ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής». Απαντώντας στη δημοτική σύμβουλο, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ανέφερε πως οι ίδιες πληροφορίες έφτασαν και στον ίδιο, ωστόσο, όπως είπε, σε επικοινωνία που είχε με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τον διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο του Τριγώνου.

«Οι εταιρείες που έρχονται ευελπιστούν ότι θα λάβουν άδειες, δεν γνωρίζω που βασίζουν την αισιοδοξία τους», σχολίασε συγκεκριμένα ο κ. Μαυρίδης και πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον των εταιρειών, στην παρούσα φάση αφορά περισσότερο την αναζήτηση ιδιωτικών εκτάσεων, σε πεδινές περιοχές μεταξύ Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, από ertnews.gr, 3/4/2022}