Τα μοναδικά προϊόντα του Έβρου

«Ο τόπος μας, ο Έβρος,  είναι μοναδικός και τα προϊόντα μας θησαυρός», τονίζει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου (ΔΑΟΚ) Έβρου Πασχάλης Παπαδάκης για την «14η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών – Μελισσοκόμων και Οικοτεχνών Γεωργικών Προϊόντων, Αναζητώντας τις χαμένες γεύσεις της Θράκης», που αρχίζει σήμερα στην Αλεξανδριύπολη.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  και η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου συνδιοργανώνουν με παραγωγικούς φορείς του Έβρου και της Περιφέρειας  στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, από την Πέμπτη 17 έως και το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 την συγκεκριμένη έκθεση για μια ακόμη χρονιά.

Η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη στις 20:30 με ομιλία από την γεωπόνο Νικολέτα Φαντερσμίσεν και ακολουθεί μια εκδήλωση για τα παιδιά, προκειμένου να μπουν στο κλίμα της μελισσοκομίας και της μέλισσας μεταφέρει στο www.ypaithros.gr  ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Έβρου Πασχάλης Παπαδάκης. «Τους καλούμε να ζωγραφίσουν όπως φαντάζονται ένα μελισσοκομείο ή ένα χωράφι με βιοκαλλιέργειες. Επίσης, το πρόγραμμα διανθίζεται με μουσική κάθε βράδυ, με στόχο να συνδυάσουμε την Γιορτή με την ψυχαγωγία. Καλούμε το κοινό να έρθει, να γνωρίσει τους μελισσοκόμους, τους βιοκαλλιεργητές, να γνωρίσει τα τοπικά προϊόντα του Έβρου και να κατανοήσουν ότι διαθέτουμε εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Ο τόπος μας είναι μοναδικός και τα προϊόντα μας θησαυρός» συνοψίζει.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.evros-news.gr, από ypaithros.gr, 17/8/2017}