Τα αμύγδαλα του Έβρου αποκτούν…Ιταλική προφορά!

Στο εξωτερικό ετοιμάζονται να ταξιδέψουν τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φουντούκια του Έβρου, αφού όπως όλα δείχνουν είναι περιζήτητα!

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος Ιταλικής Εταιρείας πρόκειται να βρεθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να εκφράσει το ενδιαφέρον της εταιρείας στους ντόπιους παραγωγούς, αλλά και να «εξερευνήσει» το ενδιαφέρον τους.

Τις 3 ημέρες που θα ακολουθήσουν Ιταλοί γεωπόνοι θα βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δική τους αυτοψία στα χωράφια όπου θα γίνει η παραγωγή.

Το εγχείρημα βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, όμως σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό και εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον, η Ιταλική Εταιρεία θα προμηθεύσει τα δικά της φυτά (διαφορετικό στο Νότιο και Βόρειο Έβρο), αλλά και θα δημιουργήσει τις δικές τις αποθήκες με εξοπλισμό.

Το προϊόν θα εξάγεται στην Ιταλία, ενώ στον Έβρο, (όπως και στην Θράκη, και συγκεκριμένα στην Ξάνθη όπου το σχέδιο έχει ήδη προχωρήσει) θα υπάρχουν και γεωπόνοι της εταιρείας.

Η πρώτη επαφή θα γίνει στις 20/01 στις 10:30 στο Επιμελητήριο Έβρου, από όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι των μοναδικών καρπών της Εβρίτικης γης στο εξωτερικό!

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο: 697 735 6318, Πασχάλης Παπαδάκης

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, της Μαρίνας Κριτού, 16/1/2019}