Η αγροτιά στηρίζει τα σύνορα του Έβρου με 3.000€

Στο πλευρό των θεματοφυλάκων των Συνόρων του Νομού Έβρου στέκεται ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Αλεξανδρούπολης, με μια δωρεά ουσίας.

Οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα στο νότιο Έβρο αποφάσισαν να αποδείξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στους Συνοριοφύλακες που υπηρετούν στις Φέρες, παραχωρώντας το ποσό των 3.000 € για την επισκευή υπηρεσιακών οχημάτων.

Αστυνομικοί & συνοριοφύλακες καλούνται να ανταπεξέλθουν καθημερινά στο δύσκολο έργο της φύλαξης της παρέβριας περιοχής και να συμβάλλουν με τα λιγοστά μέσα και εξοπλισμό που διαθέτουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Το έργο τους ενισχύεται κατά καιρούς από ιδιωτικές κυρίως πρωτοβουλίες, τις οποίες οι ίδιοι καλοσωρίζουν σε πρακτικό αλλά και συμβολικό επίπεδο.

«Δεν είναι όμως, μόνο η ιδιωτική χορηγία που βελτιώνει τα υπηρεσιακά οχήματα, είναι κυρίως η αλληλεγγύη και η πραγματική αναγνώριση από την τοπική κοινωνία του αγώνα που δίνουμε καθημερινά στην πρώτη γραμμή και στην φύλαξη των συνόρων μας. Είναι η ενθάρρυνση για την προσπάθεια μας μέσω της συνεισφοράς τους σε εποχές οικονομικά δύσκολες. Τέτοιες πρωτοβουλίες αποδεικνύουν ότι το αίσθημα ευθύνης των ιδιωτών δεν έχει αλλοιωθεί», αναφέρει η Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου.

Συγχαρητήρια στους αγρότες, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, στέκονται αρωγοί στο δύσκολο έργο της φύλαξης των συνόρων.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr, 15/1/2019}