Πανέβριο αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στις 21/01 – νέα συνάντηση με τον Υπουργό

Ξανά…μανά στους δρόμους του Έβρου πρόκειται να βρεθούν οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα σε νέα διαμαρτυρία.

Όπως συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας όπου βρέθηκαν αγρότες από όλο το Νομό, πρόκειται να κλιμακώσουν τη διαμαρτυρία τους στις 21 Ιανουαρίου.

«Συμφωνήσαμε να βγούμε με τα τρακτέρ στις 21 Ιανουαρίου στις κεντρικές Πλατείες και δρόμους σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί. Το συλλαλητήριο αυτό είναι προϊδοποιητικό, και την επόμενη ημέρα θα ξαναβγούμε στους δρόμους ανάλογα με το πώς θα πάει η συνάντηση με τον Υπουργό», δηλώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γιάννης Μαργαριτίδης.

Την ίδια ημέρα έχει συμφωνηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, στην οποία το παρόν θα δώσουν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης αλλά και επιτροπή αγροτών από τον Έβρο.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί το θέμα των αποζημιώσεων για το βαμβάκι και τα σιτηρά στον Έβρο, αλλά και τα θέματα πανελλήνιου ενδιαφέροντος οι τιμές, το αφορολόγητο, το ασφαλιστικό κλπ.

Σύσκεψη πραγματοποίησαν και οι αγρότες στο Νότιο τμήμα του Νομού και συγκεκριμένα στις Φέρες, όπου αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Βουλευτές του Έβρου, για την εύρεση βέλτιστης λύσης στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr, της Μαρίνας Κριτού, 15/1/2019}