Ποιος κρατά ανοικτά τα αναχώματα στον Έβρο;

Κύρια αιτία είναι η Γραφειοκρατία – Πρέπει να πιεστεί το Ελεγκτικό Συνέδριο για άμεσο έλεγχο των Συμβάσεων με τους Εργολάβους

Για χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που «κρατούν ακόμη τα αναχώματα ανοιχτά» έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κώστας Βενετίδης, με αφορμή την καταγγελία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» σχετικά με τη μη αποκατάσταση του κυρίου αναχώματος στην αγροτική ζώνη Ψαθάδων –Πραγγίου.

Εξηγώντας ο κ. Βενετίδης τις ενέργειες που ακολουθήθηκαν από πλευράς περιφέρειας, υποστήριξε πως, αμέσως μετά από την αποστράγγιση των υδάτων από τις πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις, στις αρχές της περασμένης άνοιξης, διενεργήθηκε η καταγραφή των ζημιών που είχαν προκληθεί στα αναχώματα και προς τα τέλη Ιουνίου ολοκληρώθηκαν και οι σχετικές μελέτες αποκατάστασης τους.

Στη συνέχεια, στάλθηκαν οι προϋπολογισμοί τους προς έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο, το οποίο και έδωσε « το πράσινο φως» μόλις , στα τέλη Σεπτεμβρίου. «Παρά τις πιέσεις μας, το υπουργείο δυστυχώς καθυστέρησε.

Αυτή τη στιγμή οι συμβάσεις των εργολάβων που θα αναλάβουν την αποκατάσταση, είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ελπίζουμε πολύ σύντομα να έχουμε την έγκριση του» σημείωσε ο κ. Βενετίδης. «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και εμείς ανησυχούμε το ίδιο με τους αγρότες οι οποίοι έχουν δίκιο.

Πρέπει να πιεστεί το Ελεγκτικό συνέδριο να ολοκληρώσει άμεσα τον έλεγχο των συμβάσεων.

Από την πλευρά μας δεν κάναμε τίποτα που να κωλυσιεργήσει αυτήν τη διαδικασία, αντίθετα κάναμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Η ευθύνη είναι αλλού και όχι στην περιφέρεια», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, από ert.gr, 15/11/2018}