Ευχαριστίες ΔΠΘ για τη διάσωση της Πανεπιστημιούπολης Έβρου

«Σωτήρια λειτούργησε η αντιπυρική ζώνη»

Οι δραματικές και δύσκολες μέρες που βιώνει η περιοχή της Θράκης, εξαιτίας των πυρκαγιών, συνεχίζουν να επηρεάζουν τη ζωή στην καθημερινότητα όλων των πολιτών της. Συνεχίζονται ακόμη να δίνονται άνισες μάχες, με προτεραιότητα τη διασφάλιση του πολυτιμότερου αγαθού, τη ζωή των ανθρώπων. Ωστόσο είναι τεράστια σε μέγεθος η περιβαλλοντική καταστροφή και οι υλικές ζημιές που έχουν ήδη προκληθεί.

Οι εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Πανεπιστημιούπολη Δραγάνας στην Αλεξανδρούπολη, δεν αποτέλεσαν εξαίρεση. Απειλήθηκαν καθώς το μέτωπο της φωτιάς έφτασε πολύ κοντά στον αύλειο χώρο, απειλώντας ευτυχώς μόνο τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

«Σωτήρια λειτούργησε η αντιπυρική ζώνη σε μήκος και πλάτος των εγκαταστάσεων και ήταν αυτή που σε συνεργασία με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις λειτούργησε και περιόρισε τη φωτιά. Το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης που προέκυψε αποκαταστάθηκε άμεσα, μετά από συντονισμένες ενέργειεςτων συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, που κατασκεύασαν καινούριους πυλώνες και τοποθέτησαν μετασχηματιστές μεσαίας τάσης, με αποτέλεσμα σε πολύ μικρό χρόνο τα κτίρια να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του ΔΠΘ που δημόσια μεταφέρει τις ευχαριστίες της για τη διάσωση της Πανεπιστημιούπολης Αλεξανδρούπολης από τις φλόγες, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

«Η Διοίκηση του Δημοκριτείου Θράκης, θέλει να εκφράσει θερμά ευχαριστήρια σε όλες τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που κατέβαλαν τα μέγιστα για την προστασία των εγκαταστάσεων της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ,της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Πολιτικής Προστασίας και της Διοίκησης της ΠΕ Έβρου που από κοινού συνέβαλαν με επιτυχία στις προσπάθειες κατάσβεσης. Επιπλέον ευχαριστίες στο ανθρώπινο δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση αποκατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου».

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 24/8/2023}