Έτοιμο το “Μονοπάτι Πολιτισμού”: 70 χλμ. από την Ξάνθη ως τη Σταυρούπολη

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός και η σήμανση για το “Μονοπάτι Πολιτισμού” του Δήμου Ξάνθης στην περιοχή της ΔΕ Σταυρούπολης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στην περιοχή από την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού  με τη χρηματοδότηση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με τη συνεργασία πεζοπορικών και φυσιολοατρικών σωματείων και εθελοντών.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαραλαμπος Δημαρχόπουλος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πρόκειται για ένα πεζοπορικό μονοπάτι 70 χιλιομέτρων που ξεκινά από την Παλιά Πόλη και καταλήγει στην ορεινή περιοχή. Καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε για να αναδείξει όλες τις περιοχές φυσικού κάλους και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αλλά επίσης προσφέρει σημεία πρόσβασης σε ξενοδοχεία ή υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Απευθύνεται σε 40 εκατομμύρια λάτρεις του περιπατητικού τουρισμού σε όλη την Ευρώπη και πρόκειται να αναδείξει την ευρύτερη περιοχή, σημειώνει ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο Μονοπάτι Πολιτισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται στην Ξάνθη, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος πέρα από επαγγελματικούς καθαρισμούς και σηματοδοτήσεις, προβλέπεται και η δημιουργία εθελοντικών ομάδων για σημειακούς καθαρισμούς σε κάποια τμήματα του μονοπατιού προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και να προαχθεί η συλλογικότητα και η συνδρομή όλων για την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμος Ξάνθης και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού απευθύνεται και καλεί μέλη φορέων, πεζοπορικών και ορειβατικών συλλόγων, ομάδων διάσωσης, προσκόπους, φοιτητές και επαγγελματίες του ευρύτερου τουριστικού τομέα και γενικότερα οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετέχει στις εθελοντικές ομάδες καθαρισμού τμημάτων του μονοπατιού, να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο: 2541350802 κατά τις εργάσιμες ημέρες, μεταξύ 9:00 – 14:00

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 4/9/2018}