Στις 10 Δεκεμβρίου το 7ο ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 7ο ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας , το οποίο πραγματοποιείται αδιάλειπτα από το 2012 στη Θεσσαλονίκη και έχει πλέον καταστεί θεσμός  στα δρώμενα της πόλης ως η κορυφαία εκδήλωση του είδους.

Το φετινό Συνέδριο εστιάζει στη διασφάλιση της βιωσιμότητας αγροδιατροφικών επιχειρήσεων, μέσω υιοθέτησης υπεύθυνων πρακτικών και εφαρμογής προγραμμάτων  εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Παράλληλα το Συνέδριο επικεντρώνεται  στον κρίσιμο τομέα της αλυσίδας γεωργικών εισροών που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή. Η ανάγκη για εγγυημένη πρόσβαση σε προϊόντα διασφαλισμένης ποιότητας και ποσότητας σε καθορισμένες τιμές, έχει επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο τη συμβολαιακή γεωργία. Με την παρουσίαση χαρακτηριστικών εφαρμογών θα αναδειχθούν τα οφέλη, οι προοπτικές και οι προκλήσεις των συμβολαίων παραγωγής.

Όπως και στα προηγούμενα συνέδρια, έτσι και φέτος, αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικός αριθμός διακεκριμένων επιχειρηματιών, υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων, εκπροσώπων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, του κλάδου των δικτύων διανομής, αγροτικών συνεταιρισμών και τοπικών φορέων, επιστημόνων και στελεχών της αρμόδιας πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της χώρας.

Μεγάλος Χορηγός: CORTEVA. Χορηγοί: Agrino, Agrotech, BIOS, ΕΒΥΠ, Μπαρμπα Στάθης, Karagiorgos, Πίνδος.Υποστηρικτές: Akrathos Newlands Winery, Melissa, P.AP, Tuvunu, Vergina, ΣΕΒΕ, ΣΒΒΕ. Με την υποστήριξη: Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, ΕΒΕΘ, Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Επιμελητήριο Δράμας, Επιμελητήριο Έβρου, Επιμελητήριο Κιλκίς, Επιμελητήριο Πιερίας, Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, ΣΕΒΤ

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 19/11/2018}