Η Μυρτώ Δεληγεωργάκη είναι από την Αλεξανδρούπολη και βοηθάει ανθρώπους στην Τανζανία!

Μπορείς κι εσύ να συνδράμεις την προσπάθεια της ακόμη και με ελάχιστα χρήματα

Η Μυρτώ Δεληγεωργάκη είναι μία νεαρή κοπέλα από την Αλεξανδρούπολη, που έχει αποφασίσει να αφιερώσει χρόνο στον εθελοντισμό και την προσφορά στον συνάνθρωπο. Αυτή την περίοδο συμμετέχει σε ένα προτζεκτ ενίσχυσης και βοήθειας των ανθρώπων σε ένα μικρό χωριό της Τανζανίας, που λέγεται Gongo και σε αυτή την προσπάθεια της αναζητά συμπαραστάτες. Η ίδια παρουσιάζει τον εαυτό και τη δράση της, ως εξής:

Γειά σας! Η περιπέτεια τώρα ξεκινάει και είμαι έτοιμη να πραγματοποιήσω ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα μου! Για όσους δεν με γνωρίζουν προσωπικά, με λένε Μυρτώ και κατάγομαι από Αλεξανδρούπολη. Από παιδί ακόμα θυμάμαι τον εαυτό μου να ονειρεύεται ταξίδια και έναν δίκαιο κόσμο. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι το δεύτερο δε θα συμβεί ποτέ. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να βάλει ο κάθε ένας το λιθαράκι του με όποιον τρόπο μπορεί για να κάνει αυτόν τον τόπο ένα καλύτερο μέρος . Ως φοιτήτρια συμμετείχα σε εθελοντικά προγράμματα εντός Ευρώπης όμως τώρα ήρθε η ώρα για τον πραγματικό εθελοντισμό. Ο προορισμός λοιπόν αυτή την φορά είναι η Αφρική και συγκεκριμένα ένα μικρό χωριουδάκι της Τανζανίας, το Gongo.

Όσον αφορά το Project : Στόχος μου είναι να παρέχω με όποιον τρόπο μπορώ, βοήθεια στους κατοίκους του χωριού. Δυστυχώς οι περισσότερες περιοχές της Τανζανίας ζουν σε μεγάλη φτώχεια και έχουν μεγάλες ελλείψεις τόσο σε φάρμακα (καθώς εκεί ακμάζουν αρρώστιες όπως ο τύφος , ο κίτρινος πυρετός ή ελονοσία κ.α. και υποφέρει μεγάλη μερίδα πληθυσμού) όσο και σε τετράδια για τα παιδιά και σχολικές πρώτες ύλες . Το μοναδικό σχολείο της περιοχής φιλοξενεί 412 παιδιά και έχει μόνο 3 δασκάλους.

Πρόσφατα , προηγούμενοι εθελοντές έχτισαν κουζίνα και τουαλέτες στο σχολείο της περιοχής καθώς εφοδίασαν το τοπικό ιατρείο και έκαναν συντήρηση αυτού. Αυτη η δράση είναι αποκλειστικά, πρωτοβουλία του Wheeling2help.

Όσοι και όσες επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια, μπορούν να το κάνουν εδώ: https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Myrto4Tanzania?fbclid=IwAR3PQpVhFkrvvqQMf3qmaRdiN4FnxEdoK_k8jPX-aOMeUr6nftl5UF2tUGw 

Τι είναι το Wheeling2help 

Το Wheeling2help ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα και συνεχίζεται σαν ένα κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης! ​Σήμερα το Wheeling2help είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να εμπνεύσει και να μυήσει τους νέους στον εθελοντισμό μέσω κοινωνικών δράσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Εχει ήδη καταφέρει πολλά στις χώρες που δραστηριοποιείται όπως το Νεπαλ, η Τανζανία και η Ουγκάντα. Η ομάδα του Wheeling2help συνεχώς μεγαλώνει και όλοι μαζί προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους ώστε ο κόσμος να γίνεται καθημερινά πιο όμορφος! Δραστηριότητες του Project με τους κατοίκους του χωριού: Workshops για ενδυνάμωση των γυναικών Δενδροφύτευση, συντήρηση και χτίσιμο, Καλαθοπλεκτική και άλλα. Γιατί είναι σημαντική η συνεισφορά σου: Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε! Με κάθε συνεισφορά γίνεστε κομμάτι της κοινότητας! Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο αλλα ακόμα και ένα μικρό συμβολικό ποσό εδώ μετράει και είναι αρκετό για να ταΐσει μια οικογένεια. Καθε δωρητής θα μπει σε κληρωση για πέντε αναμνηστικά δωράκια από το χωριό. Το συνολικό ποσό θα διατεθεί για αγορά αγαθών που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι του χωριού και θα μας υποδείξουν (φάρμακα, φαγητό, σχολικά είδη κλπ)

Με την συμμετοχή σου, βοηθάς στο να διαδοθεί περισσότερο αυτή η σημαντική εθελοντική δράση και να ευαισθητοποιηθεί όλο και περισσότερος κόσμος για την κατάσταση της Τανζανίας αλλά και γενικά της Αφρικής. Κάθε δωρεά είναι σημαντική και βοηθάτε ανθρώπους που το έχουν πράγματι ανάγκη.

“You make a living by what you get. You make a life by what you give.”

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 5/7/2022}