«Γεμάτες οι πλατείες, έρημη η αίθουσα αιμοδοσίας»

Η Αιμοδοσία μας θυμίζει μία σημαντική παράμετρο του καλοκαιριού – Έκκληση του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν ποτέ κι αυτό μας υπενθυμίζουν με έκκλησή τους οι εργαζόμενοι της Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος οι συμπολίτες μας που σπεύδουν να αιμοδοτήσουν εθελοντικά μειώνονται, ωστόσο οι ανάγκες σε αίμα παραμένουν ίδιες με την υπόλοιπη χρονιά. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι σας καλούν να δώσετε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας και να… δώσετε ζωή!

Η ανακοίνωση: «Ως εργαζόμενοι στη ΝΥ Αιμοδοσίας ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά για την εξεύρεση και επάρκεια αίματος είναι συνεχής και αδιάκοπος, ώστε να μην έχουμε αναβολές μεταγγίσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για τις ζωές των ασθενών μας. Την ώρα που ο κόσμος συνωστίζεται σε πλατείες, ταβέρνες και καφετέρειες, υπάρχει ένα μερος που τους καλοκαιρινούς μήνες, παραμένει “έρημο”… οι αίθουσες αιμοδοσιών. Το πρόβλημα των πολυμεταγγιζόμενων γιγαντώνεται, καθώς αυτοί οι ασθενείς αποτελούν το 20% των σταθερών αναγκών σε αίμα. 

Με τι μάτια θα κοιτάξουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας, που περιμένουν τη ζωή από εμάς τους υγιείς;Πόσο δύσκολο είναι να αφιερώσουμε λίγο απο τον χρόνο μας προσφέροντας αίμα;Τι είναι αυτό που μας κρατάει μακριά από την αιμοδοσία; Φόβος, άγνοια, έλλειψη χρόνου, ελλιπής ενημέρωση; […] Σήμερα δίνεις αίμα για κάποιον άλλον, αύριο μπορεί εσύ να είσαι ο κάποιος άλλος. Κάν’ το σήμερα για τον άλλον και κάποιος άλλος θα το κάνει για σένα αύριο. Τόσο απλό!».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 21/7/2022}