Έρανος της Αγάπης μέχρι την Παρασκευή από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

Από την Δευτέρα 10  έως και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιείται και φέτος ο Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, προκειμένου να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες συμπολιτών μας. Το Συσσίτιο με 9.000 μερίδες φαγητού το μήνα, η αποπληρωμή λογαριασμών ρεύματος και ύδρευσης, η αγορά φαρμάκων, η ιατρική περίθαλψη σε οικογένειες και νοικοκυριά και οι υποτροφίες απόρων φοιτητών, χρειάζονται τη στήριξη της τοπικής μας Εκκλησίας, στην οποία απευθύνονται και από την οποία αναμένουν στήριξη οι συνάνθρωποί μας.

Το έργο της Μητροπόλεώς μας σας είναι γνωστό και είμαστε περήφανοι που ο πιστός λαός μας μέσα στην κρίση δεν έχασε την ανθρωπιά του και συνεχίζει να στηρίζει αυτό το έργο που η Εκκλησία μας με ανύστακτη μέριμνα συντηρεί και διευρύνει.

Οι Ναοί της πόλεως, κυρίως, και ένα ποσοστό από τους γάμους και τις βαπτίσεις που τελούνται στη Μητρόπολή μας, ενισχύουν το Κεντρικό Ταμείο Ευποιΐας. Κάθε άλλη φιλανθρωπική δραστηριότητα στηρίζεται αποκλειστικά στον οβολό των χριστιανών μας.  Τα Ιδρύματά μας, ο Άγιος Κυπριανός και το Ιωακείμειο Γηροκομείο την όποια περιουσία διαθέτουν δικαίως την αξιοποιούν για την στήριξη και τη βελτίωση των όρων διαβίωσης των ανήμπορων και άπορων τροφίμων τους.

Η Ιερά Μητρόπολη απευθύνεται παντού, όπου μπορεί να βρει συνοδοιπόρους, σε Εταιρείες, σε Εμπόρους, σε Συλλόγους, σε Σωματεία, αλλά κυρίως σε όλους όσους εμπιστεύονται την τοπική μας Εκκλησία, ώστε να αποδώσει ο Έρανος της Αγάπης και εφέτος. Για την Εκκλησία μας η βοήθεια σε απόρους, δεν είναι μόνο για τις Άγιες ημέρες που έρχονται, αλλά για όλο το χρόνο. Και η Εκκλησία μας ξέρει να βοηθάει, ελέγχοντας προσεκτικά κάθε περίπτωση και βοηθώντας διακριτικά χωρίς να εκθέτει υπολήψεις και την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros24.gr, 10/12/2018}