Αρκούδα επιτέθηκε σε κυνηγό στη Φλώρινα!

Επίθεση από αρκούδα δέχτηκε το πρωί της Κυριακής κυνηγός από την Φλώρινα στον κάμπο της Κλαδοράχης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συνταξιούχος είχε πάει για κυνήγι με άλλα άτομα, καθώς ήταν η πρώτη μέρα κυνηγιού. Η αρκούδα ξεπήδησε μέσα από χωράφι και του επιτέθηκε προκαλώντας του τραύματα.

Ο τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φλώρινας και από εκεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του και να αντιμετωπιστούν τα τραύματα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του e-ptolemeos.gr, ο κυνηγός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά χωρίς να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. Ο άτυχος άνδρας υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων οι οποίες διήρκησαν περίπου έξι ώρες. Ειδικότερα υποβλήθηκε σε επεμβάσεις στο λαιμό για την αποκατάσταση των αδένων και των φωνητικών χορδών, στο μάτι, στο σαγόνι κ.λ.π., ενώ αντιμετωπίστηκαν τραύματα στα χέρια, στο στήθος και σε άλλα σημεία του σώματος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο συνταξιούχος, μαζί με τον γιο του και έναν φίλο του κυνηγό κυνηγούσαν μπεκάτσες και είχαν  περικυκλώσει χωράφι στον κάμπο της Κλαδοράχης, πυροβολώντας τα πουλιά, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν πολλοί κυνηγοί που έριχναν τουφεκιές. Ξαφνικά βγήκε από το χωράφι η μεγαλόσωμη αρκούδα, η οποία αρχικά προσπέρασε τον εν λόγω κυνηγό χωρίς να τον πειράξει. Όμως από πίσω ακολουθούσε ένα αρκουδάκι, το οποίο γρύλισε. Τότε η αρκούδα γύρισε πίσω και επειδή ίσως ένοιωσε ότι κινδύνευε το μωρό της επιτέθηκε στον 53χρονο, τον χτύπησε και τον έριξε κάτω και του προξένησε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα με νύχια και με δόντια. Έτρεξαν αμέσως ο γιος του θύματος και ο τρίτος κυνηγός, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και μόνο τότε το άγριο ζώο άφησε το θύμα του και έφυγε.

(Φωτό: Gleb Garanich / Reuters)

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.huffingtonpost.gr , 22/8/2017}