Επιστρέφει το Σαββατιάτικο παζάρι της Κομοτηνής

Θα τηρηθούν όλα όσα ορίζει ο ΕΟΔΥ

Επιστρέφει από αυτό το Σάββατο 2 Μαΐου η λαϊκή αγορά της Κομοτηνής. Θυμίζουμε ότι εδώ κι ένα μήνα περίπου, ο Δήμος Κομοτηνής είχε πάρει απόφαση αναστολής της λειτουργίας του παζαριού, ως ένα επιπρόσθετο τοπικό μέτρο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. 

Δεν είχε προβλεφθεί πανελλαδική απαγόρευση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, κι αυτή η ενέργεια εναπόκειτο στη διακριτική ευχέρεια της κάθε δημοτικής αρχής. Πάντως, με εντολή υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας «λουκέτο» μπήκε σε όσες λαϊκές εντοπίστηκε παραβίαση των μέτρων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Με δεδομένη τη χαμηλή διασπορά του κορωνοϊού στον Δήμο Κομοτηνής, η λαϊκή θα επαναλειτουργήσει αυτό το Σάββατο, όπως είπε στον «Χ» ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, βάζοντας όμως τον αστερίσκο πως «θα λειτουργήσει (μόνο) με ντόπιους παραγωγούς κι επαγγελματίες, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ».

Η επίσημη ανακοίνωση, που θα περιλαμβάνει πληροφορίες και για τα παζάρια σε Αίγειρο και Νέο Σιδηροχώρι, αναμένεται σήμερα.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 29/4/2020}