Αιχμηρή και συγχρόνως ενημερωτική επιστολή των κτηνοτρόφων ΑΜ-Θ στον νέο ΥΠΑΑΤ Σ. Λιβανό

Κύριε υπουργέ.

Με αφορμή την τοποθέτησή σας στην  ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, όπως και του υφυπουργού κ. Γιάννη Οικονόμου, σας ευχόμαστε να έχετε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, για το καλό όλων μας.

Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε την αλλαγή της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, με την … (προαγωγή) των κ. Μ. Βορίδη και Κ. Σκρέκα, σε σημαντικότερα, σύμφωνα με την πολιτική λογική που επικρατεί στη χώρα μας, υπουργεία. Μιλάμε δηλαδή για επιτυχημένα κυβερνητικά στελέχη, στον τομέα που τους ανατέθηκε, αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά, η πολιτική τους προαγωγή!

Το ΥΠΑΑΤ είναι το σπουδαιότερο παραγωγικό υπουργείο και με την ανάλογη σοβαρότητα θα έπρεπε να το αντιμετωπίζει, η εκάστοτε πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας.

Με μόλις ενάμιση χρόνο θητεία, με πολλά θεσμικά ζητήματα ανοιχτά, με την πανδημία του COVID-19 σε εξέλιξη κι εν μέσω διαπραγματεύσεων για τη νέα ΚΑΠ, δεν αλλάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όταν αυτή θεωρείται επιτυχημένη!

Κοιτάμε όμως μπροστά!

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε, για τα σημαντικότερα θέματα που είχαμε θέσει στον προκάτοχό σας κ. Μ. Βορίδη, στον ενάμιση χρόνο που προηγήθηκε και τα οποία δεν έχουν ικανοποιηθεί πλήρως μέχρι σήμερα, επισυνάπτοντας τα αντίστοιχα έγγραφα.

  • Υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στις αγοραπωλησίες γάλακτος, με αναγραφή τιμής.
  • Παρατηρήσεις στη διαβούλευση για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
  • Υπομνήματα σχετικά με τις αποζημιώσεις για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου.
  • Υπομνήματα σχετικά με τις ενισχύσεις για τον covid-19.
  • Καταρροϊκός πυρετός 2020.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α.Μ.Θ.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 14/1/2021}