Τη Σαμοθράκη, το δάσος της Δαδιάς & το Μουσείο Μετάξης επισκέφτηκαν 30 μαθητές από διάφορες χώρες!

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης φιλοξένησε 30 μαθητές και 10 εκπαιδευτικούς από την Πολωνία, τη Γερμανία, την Σλοβενία, τη Ρουμανία και την Ισπανία από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2022, στα πλαίσια της 2ης συνάντησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Passport to Health”- «Διαβατήριο για την υγεία» στο οποίο συμμετέχουν τα έξι ευρωπαϊκά σχολεία.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Pancota της Ρουμανίας τον Μάρτιο του 2022 με τη συμμετοχή μόνο εκπαιδευτικών.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, γνώρισαν από κοντά το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, παρακολούθησαν μαθήματα στις τάξεις και συμμετείχαν σε εργαστήριο μεσογειακής μαγειρικής και υγιεινής διατροφής από chef.

Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό της περιοχής και της χώρας μας, παρακολούθησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και γεύτηκαν τοπικά προϊόντα. Στα πλαίσια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν στη Σαμοθράκη, επισκέφτηκαν αξιοθέατα του νησιού και εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές και τη γαστρονομία του.

Επισκέφτηκαν επίσης, το Δάσος της Δαδιάς, το απολιθωμένο Δάσος Λευκίμης, τα Μουσεία Μετάξης στο Σουφλί, την Riverland στον ποταμό Νέστο, όπου συμμετείχαν σε δραστηριότητες κοντά στη φύση και απόλαυσαν το πανέμορφο τοπίο της Θράκης, αλλά και έναν ελαιώνα της περιοχής μας όπου ενημερώθηκαν για τα οφέλη του ελαιόλαδου και η σπουδαιότητα του στη Μεσογειακή διατροφή. Η Αλεξανδρούπολη τους εντυπωσίασε με τους φιλόξενους ανθρώπους της, το γευστικό φαγητό της, τις όμορφες παραλίες της και τον ζωντανό τρόπο ζωής της. Οι Ευρωπαίοι φιλοξενούμενοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το σχολείο, την πόλη μας και την περιοχή μας.

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί μεταξύ των άλλων τον Δήμο Σαμοθράκης για την συνδρομή του κατά την επίσκεψή τους στο νησί, την εταιρεία Zante Ferries για τη διευκόλυνση της μεταφοράς τους καθώς και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για την συνδρομή του στις προετοιμασίες υποδοχής των ξένων επισκεπτών στο σχολείο τους. Ευχαριστούν επίσης το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ για τις ευκαιρίες που τους δίνει να διευρύνουν τα όρια του σχολείου, να εμπλουτίσουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα και να συνάψουν δεσμούς συνεργασίας και φιλίας με μαθητές και εκπαιδευτικούς από χώρες της Ευρώπης, με τους οποίους μοιράζονται κοινούς στόχους και κοινό όραμα για την εκπαίδευση, σε μια Ευρώπη ενωμένη προς

όφελος των πολιτών της.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 8/8/2022}