Προχωρά άμεσα η νέα επέκταση του φράχτη στον Έβρο, από Κορνοφωλιά έως Ψαθάδες

Ο κεντρικός Έβρος σφραγίζεται και μάλιστα ταχέως, με fast track επιλογή αναδόχου για την κατασκευή της νέας επέκτασης του φράχτη μήκους 35 χιλιομέτρων από την Κορνοφωλιά Σουφλίου μέχρι τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου.

Στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, υπογραμμίστηκε η ανάγκη τήρησης των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων για την κατασκευή της επέκτασης και την παράδοση του νέου φράκτη έως τις αρχές της άνοιξης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για τον τηλεοπτικό σταθμό Open, το συγκεκριμένο σημείο στον κεντρικό Έβρο επελέγη διότι όπως έχουν παρατηρήσει και οι συνοριοφύλακες, δέχεται πολύ μεγάλη μεταναστευτική πίεση το τελευταίο διάστημα και στην εν λόγω περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων υπάρχουν πολλά μεταναστευτικά μονοπάτια.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός και αυτό που θέλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ο φράχτης να σηκωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για τον λόγο αυτό, στη συμφωνία με τον ανάδοχο που θα επιλεγεί, θα προβλέπεται οι εργασίες κατασκευής να ξεκινήσουν άμεσα, μέσα στον χειμώνα, ακόμα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Στο Εβρο βρεθηκε την Πέμπτη και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Συνοδευόμενος από τον διοικητή της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγο Αγγελο Χουδελούδη και τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, αντάλλαξε ευχές στη Γέφυρα Κήπων του Εβρου με το προσωπικό του επιτηρητικού φυλακίου του καθώς και μέσω τηλεδιάσκεψης με το προσωπικό που εκτελούσε περιπολία στο Προγεφύρωμα Πετάλου, στις Πλαγιές με το προσωπικό του επιτηρητικού φυλακίου «Στρατιώτη Κοντσαλάκη Γ.», καθώς και μέσω τηλεδιάσκεψης με το προσωπικό που εκτελούσε περιπολία στο «Τόξο Λαγυνών», στο Μαύρο Όγκο με το προσωπικό του επιτηρητικού φυλακίου του, καθώς και μέσω τηλεδιάσκεψης με το προσωπικό που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή του Αμορίου.

Στο Διδυμότειχο αντάλλαξε ευχές με τον διοικητή και το προσωπικό της XVI Mηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στις Καστανιές με το προσωπικό του επιτηρητικού φυλακίου 1 της FRONTEX, της Συνοριοφυλακής, καθώς και μέσω τηλεδιάσκεψης με το προσωπικό που εκτελούσε περιπολία στην «Πράσινη Πόρτα», στη Νέα Σάντα Ροδόπης με τον διοικητή και το προσωπικό του 1ου Λόχου Βάσεως Εκπαιδεύσεως Επιχειρήσεων Ειδικών Δυνάμεων.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετώπισαν οι Ενοπλες Δυνάμεις κατά τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο, επεσήμανε ότι απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση και διαρκής επαγρύπνηση, εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη μαχητική και αποτρεπτική ικανότητα του προσωπικού και των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 1/1/2023}