Έντονες αντιδράσεις γονέων για τις μεγάλες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι μεγάλες μάσκες που μοιράστηκαν σε παιδιά σε διάφορα σημεία της χώρας. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος δηλώνει δικαιωμένος τονίζοντας ότι «οι “Κασσάνδρες” και οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν». «Θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για κλάματα και άκρως επικίνδυνες» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για προμήθεια μασκών στα σχολεία, προκαλούν εκατοντάδες φωτογραφίες που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες, με γονείς να ανεβάζουν τις τεράστιες μάσκες που παραδόθηκαν στα παιδιά τους. Μάλιστα, πολλές από αυτές δεν φαίνεται να είναι κατάλληλες ούτε για ενήλικες.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, πανηγυρίζει για την έγκαιρη παράδοση των μασκών, μετά τον διαγωνισμό που αποφασίστηκε τελευταία στιγμή, λόγω των μαζικών αντιδράσεων. «Οι “Κασσάνδρες” και οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν και οι μάσκες, σε χρόνο ρεκόρ, κατασκευάσθηκαν από ελληνικές επιχειρήσεις και ήταν εγκαίρως στα σχολεία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών από το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, όπου παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πρόσθεσε ότι το κράτος είναι δίπλα στα παιδιά, στους πολίτες και στην αυτοδιοίκηση «με πράξεις».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, από thepressproject.gr, 14/9/2020}