“Διογκωμένη” η είδηση ότι κλείνει για έναν μήνα ο εναέριος χώρος του Εβρου

“Διογκωμένη” χαρακτήρισε ο Αερολιμενάρχης του αεροδρομίου «Δημόκριτος» Στέλιος Ζαντανίδης, την είδηση που από χθες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αναφέρει ότι κλείνει για ένα μήνα ο εναέριος χώρος του Έβρου για στρατιωτικές πτήσεις!

Σύμφωνα με τον κ. Ζαντανίδη πρόκειται για προγραμματισμένες ασκήσεις οι οποίες γίνονται πολλές φορές μέσα στο χρόνο και ουδεμία σχέση έχουν με τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία η Ρωσία.

Μάλιστα το δημοσίευμα που από εχθές κυκλοφορεί και το αναδημοσίευσαν πολλά τοπικά site ανάμεσα τους και το e-evros.gr αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση στρατιωτικών πτήσεων πάνω από την ελληνική ακριτική περιοχή πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αμερικανικού αιτήματος και στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι η Μόσχα ή… σύμμαχες χώρες που διατηρούν δεσμούς με τη Ρωσία (π.χ. Τουρκία) θα μπορούσαν κάνοντας χρήση εναέριων μέσων να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα του αμερικανικού στρατού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο αποτελεί πλέον βασική πύλη ανεφοδιασμού των βάσεων που διατηρούν οι ΗΠΑ σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Είναι απορίας άξιο πως προέκυψαν όλες αυτές οι πληροφορίες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Ποιο μυαλό τα σκαρφίστηκε.

Η ουσία είναι ότι δεν κλείνει για ένα μήνα ο εναέριος χώρος του Έβρου αλλά για κάποια λεπτά μέσα στην ημέρα μετά από συνεννόηση.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 1/3/2022}