Εμπνευσμένοι πάγκοι σε καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Ο Δ. Χατζηπέτρου μας μιλάει για λικέρ, βότανα, φυσικά σαπούνια, και γενικά “ότι βγάζει η φύση”

Άλλοι δημιουργούν κοσμήματα και κάθε λογής χειροποίητες κατασκευές, άλλοι πάλι εμπορεύονται δημιουργίες τους με πρώτη ύλη την φύση. Θα τους βρείτε σε διάφορες, ιδίως καλοκαιρινές εκδηλώσεις, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο. Πρόκειται για πλανόδιους μικροπωλητές, παραγωγούς, μεταποιητές που πάντα φιλικά σας δείχνουν τα προϊόντα τους κι αν θέλετε εσείς τους στηρίζετε.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Δημήτρης Χατζηπέτρου, τον οποίο βλέπουμε κάθε φορά σε πλήθος εκδηλώσεων, εντός Κομοτηνής κι όχι μόνο. Αυτή την φορά τον συναντάμε στο λιμάνι Φαναρίου. Ως συνήθως βρίσκεται πίσω από τον πολύχρωμο, αρωματικό, πολλά από όλα φυτικό πάγκο του.

Ο ίδιος έχει σπουδάσει παρασκευαστής φαρμάκων, καλλυντικών και τροφίμων και μας απαριθμεί τί μπορούμε να βρούμε στον πάγκο του. “Εδώ βρίσκει κανείς σαπούνια με φυτική γλυκερίνη, με αλόι, γάλα κατσίκας, γάλα γαϊδούρας, λιπ μπαλμ για τα χείλια σε διάφορες γεύσεις με βάση το σπαθόλαδο, σπαθόλαδο πόσιμο, κηραλοιφές για διάφορες παθήσεις, δεκαεννιά διαφορετικά λικέρ, βότανα και γλυκά του κουταλιού, κεριά, ακόμη και χειροποίητα παστέλια”, σημειώνει και προσθέτει πως “τα πάντα τα βγάζει η φύση, κι όλα είναι πάνω στις σπουδές που έχω κάνει”.

Όσον αφορά στο μεροκάματο, δεν κρύβει πως αυτό είναι δύσκολο γιατί, όπως μας λέει, αυτό απαιτεί “εγρήγορση” και απαιτεί να δηλώνει το παρόν σε όσο το δυνατό περισσότερες εκδηλώσεις. Την ίδια ώρα έχει να αντιμετωπίσει και την εν γένει οικονομική αδυναμία του κόσμου, ο οποίος ακόμη και τις μικροαγορές του ενός ευρώ τις κάνει πλέον με φειδώ. Ο Δ. Χατζηπέτρου παρόλα αυτά δεν χάνει το χαμόγελό του, εξελίσσει αυτό που σπούδασε και το μόνο σίγουρο είναι πως …κάπου θα τον πετύχετε.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 5/8/2018}