Δεν κλείνει το ΕΛΤΑ στην Ξυλαγανή

Η απόφαση της αναστολής λειτουργίας ήταν καθόλα παράνομη σύμφωνα με την σχετική σύμβαση που έχουν υπογράψει τα ΕΛΤΑ με το ελληνικό δημόσιο

Δεν αναστέλλει τελικά τη λειτουργία του το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ξυλαγανή με απόφαση της διοίκησης της εταιρείας όπως έγινε σήμερα γνωστό. Ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή τον μπροστάρη της διεκδίκησης του καθόλα δίκαιου αυτού αιτήματος.

Από την πρώτη στιγμή που το θέμα ανέκυψε πριν από καιρό μάλιστα ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του καθώς το κατάστημα των ΕΛΤΑ εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες αλλά και παραθεριστές τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα ο Δήμος θεωρεί ότι η απόφαση της αναστολής λειτουργίας ήταν καθόλα παράνομη σύμφωνα με την σχετική σύμβαση που έχουν υπογράψει τα ΕΛΤΑ με το ελληνικό δημόσιο. Για το σκοπό αυτό προετοίμασε και δικαστική προσφυγή κατά της απόφασης.

Στην διοίκηση των ΕΛΤΑ και στον Δ/κτη του ΔΣ Πολυχρόνη Γριβέα, από την πρώτη στιγμή είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο στο οποίο επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Η απόφασή αυτή των ΕΛΤΑ βρίσκει αντίθετους το σύνολο των φορέων όχι μόνο του Δήμου Μαρώνειας Σαπών αλλά και ολόκληρης της Ροδόπης έτσι όπως έχει εκφραστεί παντοιοτρόπως καθώς το υποκατάστημα εξυπηρετεί διαχρονικά το σύνολο των κατοίκων της ΔΕ Μαρώνειας αλλά και των χιλιάδων παραθεριστών και τουριστών που την επισκέπτονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αφού στην ευρύτερη περιοχή της Μαρώνειας υπάρχουν τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μνημεία όχι μόνο της Θράκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας. Η συγκεκριμένη κατάργηση σε συνάρτηση με την κατάργηση τραπεζικών υποκαταστημάτων, αλλαγές επί τα χείρω στις μοριοδοτήσεις σχολικών μονάδων συνιστούν μία πολιτική υποβάθμισης της τοπικής κοινωνίας την οποία ο Δήμος δεν πρόκειται να ανεχθεί».

Ακολούθως ο δήμαρχος συνάντησε στην Θεσσαλονίκη και τον περιφερειακό διευθυντή Βορείου Ελλάδας Αναγνώστη Ταουκτσή στον οποίο επίσης εξέφρασε την θέση της τοπικής κοινωνίας. Για το θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ανάκληση της απόφασης της διοίκησης των ΕΛΤΑ είναι μία νίκη των τοπικής κοινωνίας. Το ταχυδρομείο της Ξυλαγανής δεν θα κλείσει.Ο τόπος μας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δεχτεί την απαξίωση και το γύμνωμα που του επιφυλάσσουν τα διαχρονικά κέντρα των αποφάσεων που δεν υπολογίζουν ανθρώπους αλλά μόνο αριθμούς. Ο Δήμος από την πρώτη στιγμή ,χωρίς κραυγές και με τρόπο ουσιαστικό μετέφερε την επιχειρηματολογία του στηνδΔιοίκηση των ΕΛΤΑ θεωρώντας πως η απόφαση είναι απαράδεκτή και παράνομη» κατέληξε ο δήμαρχος.

Με την συνεργασία των βουλευτών Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχαν Καραγιουσούφ επετεύχθη το θετικό αποτέλεσμα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, 15/4/2019}