«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Ζ. Κοσμίδου: «Ο κόσμος αγαπάει το Μέγαρο»

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση με αφορμή τις επετειακές δράσεις απελευθέρωσης της Θράκης, είχαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Εκεί, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης παρουσίασαν το εμβληματικό έργο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου σε ποίηση Πάνου Παναγιωτούνη και Νικηφόρου Βρεττάκου.

Στη συναυλία συμμετείχαν η πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης και η χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Ραιδεστού «Βισάνθη», ενώ συνέπραξε στην έναρξη η Χορωδία Φίλων της Μουσικής «ο Εύμολπος» από την Κομοτηνή. Όπως σε όλες τις εκδηλώσεις του Μεγάρου, η είσοδος ήταν δωρεάν.

«Ο κόσμος αγαπάει το Μέγαρο και το έχει ανάγκη η Περιφέρεια» μας είπε πριν την έναρξη της εκδήλωσης η υπεύθυνη του Μεγάρου Ζωή Κοσμίδου, που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Μιλώντας για την πολιτιστική ατζέντα όλο αυτό το διάστημα παρουσιάζονται «εκδηλώσεις που έχουν ποιότητα και βασίζονται τόσο σε μεγάλα συγκροτήματα από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ντόπιους καλλιτέχνες που αναδεικνύουμε, για να δείξουμε την κουλτούρα της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που είναι πάρα πολύ δυνατή» όπως είπε.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, του Δήμου Μπακιρτζάκη, 29/5/2023}