Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Οι τοπικές νεφώσεις θα είναι αρχικά το κύριο χαρακτηριστικού του καιρού σε όλη τη χώρα την Κυριακή, αλλά βαθμιαία θα ξεκινήσουν βροχές στα δυτικά που θα ενταθούν το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να επηρεάσουν όλη τη δυτική Ελλάδα και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει δελτίο επιδείνωσης γι’ αυτή τη μεταβολή του καιρού.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, όπου αναμένουμε βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς διέρχεται μέτωπο με κίνηση βορειοανατολική και θα επηρεαστούν περισσότερο τα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα και οι νοτιοδυτικοί άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Πρόσκαιρα την Τρίτη θα εξασθενήσουν για λίγο τα φαινόμενα, αλλά σταδιακά και πάλι από νέο χαμηλό που δημιουργείται στην Ιταλία θα έχουμε πολλά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και την Τετάρτη σε όλη σχεδόν τη χώρα. Από την Τετάρτη θα ξεκινήσει στη βόρεια Ελλάδα ψυχρή μεταφορά και θα έχουμε από την Πέμπτη και μετά σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 με 8 βαθμούς. Με άλλα λόγια θα φτάσουμε σε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 10 με 12 βαθμούς στα κεντρικά και νότια

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 25/11/2018}