Επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη

Και επίσημα σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κηρύχθηκε η Σαμοθράκη, λόγω της θεομηνίας που την έπληξε το βράδυ της Δευτέρας 25/09. Η κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ήταν το πρώτο μέλημα του δημάρχου του νησιού Θανάση Βίτσα, ωστόσο αν και ξεκίνησε νωρίς τη διαδικασία δεν μπορούσε να βρει λειτουργικό φαξ για να στείλει το αίτημα στην Αθήνα.

Αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο νησί, στο οποίο πλεον βρίσκονται κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με επιτελείς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Η κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολοκληρώθηκε αμέσως μόλις τελείωσε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που έγινε στο νησί παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η απόφαση για την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

«Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κηρύσσει το Δήμο Σαμοθράκης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 25-09-2017 και 26-09-2017.

Η σχετική απόφαση αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

Δείτε ένα βίντεο από το μέγεθος της καταστροφής που αναρτήθηκε στο facebook

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr,  26/9/2017}