Είναι επαρκώς προστατευμένο το δάσος Νυμφαίας;

Με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Δαδιά και τις άλλες πυρκαγιές που κατακαίνε δασικές εκτάσεις σε όλη τη χώρα, το εάν το δικό μας δάσος, η Νυμφαία, είναι επαρκώς προστατευμένο αυτή την αντιπυρική περίοδο, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Ο δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης ρώτησε τη δημοτική αρχή πως έχει προετοιμαστεί και πως συνδράμει σε πιθανότητα πυρκαγιάς. «Αυτό που αναλογεί στον Δήμο το κάνει με τον καλύτερο τρόπο» απάντησε ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης, χαρακτηρίζοντας το ρόλο του Δήμου επικουρικό, με τον αντιδήμαρχο Έργων Δημήτρη Καρασταύρου να προσθέτει πως στην αντιπυρική περίοδο μεγάλη σημασία έχει η προσβασιμότητα πυροσβεστικών οχημάτων. Γι’ αυτό ο Δήμος με δικά του χρήματα ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Πυροσβεστικής Κομοτηνής για κατασκευή ιρλανδικών διαβάσεων εντός του δάσους στο ύψος της Πανδρόσου.

Πρόθυμος για περισσότερα ο Δήμος

Πως η κατάσταση στο δάσος δεν είναι καλή, καθώς υπάρχουν πεσμένα δέντρα που αποτελούν καύσιμη ύλη, υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης Ανέστης Στρατιάδης και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει άμεσα.

Οι καθαρισμοί είναι υπόθεση του Δασαρχείου «δεν είναι δικιά μας δουλειά» απάντησε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, ο οποίος όμως μετέφερε την προθυμία της Δημοτικής Αρχής να καθαρίσει όλο το δάσος με δικά της μέσα, εάν το επιτρέψει η Διεύθυνση Δασών. 

Επέρριψε όμως ευθύνες στην Υπηρεσία, γιατί ακόμη κι όταν πρόσφατα ο Δήμος παρουσίασε ολοκληρωμένο σχέδιο, ώστε με δικές του μελέτες και χρήματα να πραγματοποιήσει εργασίες ανάπλασης του δάσους, το σχέδιο δεν έγινε δεκτό από τη Διεύθυνση Δασών.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 29/7/2022}