Εγκρίθηκε στην Διυπουργική ΣΔΙΤ το μεγάλο αρδευτικό έργο του Ξανθιώτικου κάμπου ύψους 240 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με ανάρτηση του βουλευτή Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη: Το όραμα γίνεται πραγματικότητα. Το υποσχεθήκαμε, το επιδιώξαμε από την πρώτη μέρα, το παρακολουθούμε και το υλοποιούμε.

Το Νέο έργο ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση της Ξάνθης συνολικού κόστους επένδυσης 240 εκ. ευρώ ενέκρινε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση.

«Μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης για αρδευτικούς σκοπούς με ΣΔΙΤ»

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των βασικών υποδομών για μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην Ανατολική πεδιάδα Ξάνθης και ειδικότερα σε μία έκταση περίπου 56 χιλ. στρεμμάτων, όπου παρατηρούνται τα σοβαρότερα προβλήματα υφαλμύρωσης.

Η γεωργία είναι η κύρια οικονομική δραστηριότητα του πληθυσμού της Ξάνθης και οι αγρότες αποτελούν το 1/3 του εργατικού δυναμικού του Νομού.

Το όραμα του Αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη και τον αγώνα του Αλέκου Κοντού ως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν κατάφερε να μηδενίσει μια παρέα μη αγροτών που έχοντας λανθασμένη αντίληψη προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 22/6/2022}