Υπουργός & επενδυτής έρχονται στην ΕΒΖ Ορεστιάδας: «άπιαστος ο στόχος για τη λειτουργία του εργοστασίου»

«Τους δικαιολογώ. Έχουν να πληρωθούν από το 2017. Η μη ειλικρίνειά μας τους έκανε να στραφούν αλλού. Ίσως όμως τώρα είναι η αρχή για ένα νέο ξεκίνημα».

Με αυτό τον τρόπο απευθύνεται στους αγρότες του Έβρου ο Δημήτρης Φωτιάδης, γεωπόνος της ΕΒΖ Ορεστιάδας, λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα και του στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει τα «ηνία» της βιομηχανίας Λούκας Φέκερ.

Η επίσκεψη των δύο ανδρών αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, και πρόκειται να λύσει σειρά αποριών και ζητημάτων τόσο των αγροτών όσο και των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι ήδη η διανομή σπόρου βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με τον Δ.Φωτιάδη υπάρχει έντονα ενδιαφέρον από την πλευρά των αγροτών.

«Έχουμε δώσει σπόρο για 1.500 στρέμματα. Ενδιαφέρον υπάρχει, η καλλιέργεια τεύτλων ήταν καλλιέργεια πρωταθλητής και οι αγρότες αυτό δεν το ξέχασαν. Τώρα η σπορά θα έπρεπε να είχε τελειώσει, όμως φέτος είναι ευτύχημα και που σπέρνουμε», επισημαίνει ο γεωπόνος της Βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να λειτουργήσει το εργοστάσιο χρειάζεται μια ποσότητα 15 με 20.000 τεύτλων, στόχο που χαρακτηρίζει «άπιαστο».

«Ό,τι και να πουν έχουν δίκιο, τους δικαιολογώ. Υπάρχει μια πληροφόρηση πως μέχρι και το Πάσχα θα έχουν πληρωθεί. Το πώς, το εάν και με ποιους εργαζόμενους θα λειτουργήσει το εργοστάσιο, θα μας τα απαντήσει ο επενδυτής και ο Υπουργός», καταλήγει ο Δ.Φωτιάδης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, της Μαρίνας Κριτού, 3/4/2019}