Βασίλης Μαυρίδης: Να έρθουν οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ στο Δήμο, αλλά πώς θα πληρωθούν;

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Θράκη Νετ, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης μίλησε συγκεκριμένα επί του θέματος για να πει ότι ο δήμος μπορεί μεν να πάρει τους εργαζόμενους της ΕΒΖ, αλλά το μεγάλο ερώτημα που γεννάται είναι «πώς θα πληρωθούν».

Ο κος Μαυρίδης εξέφρασε τη μήνι του απέναντι στην κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι του «πέταξε το μπαλάκι», αφού τον καλεί (ως θεσμό) να προσλάβει περίπου 15 άτομα χωρίς να έχει τους απαιτούμενους πόρους. Πέρα από αυτό όμως, υπάρχει και το ζήτημα των ειδικοτήτων αυτών των ανθρώπων, που επίσης δεν είναι ξακαθαρισμένες όπερ σημαίνει ότι δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποιον κωδικό.

Για όλα αυτά τα ζητήματα, ο δήμαρχος Ορεστιάδας έχει ζητήσει ακρόαση από τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση στον οποίο θα μεταφέρει μία σειρά προβληματισμών που συζητήθηκαν σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συνοπτικά, ο προβληματισμός συνίσταται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν πόροι για την πληρωμή όσων εργαζομένων απορροφήσει ο Δήμος Ορεστιάδας ενώ στο ίδιο πλαίσιο προτείνεται από πλευράς Δήμου η εφαρμογή ενός προγράμματος αντίστοιχο με αυτό που είχε εφαρμοστεί μετά το λουκέτο στην αλλαντοβιομηχανία Θράκη. Τότε, οι εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας είχαν απορροφηθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με συγκεκριμένη χρηματοδότηση από κυβερνητικά ταμεία.

Στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης εργάζονται συνολικά 220 άτομα. Από αυτούς, οι 40 εργάζονται στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας και από αυτούς οι 15 εμπίπτουν στο πρόγραμμα των μετατάξεων στους ΟΤΑ που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση και προσκρούει στις αιτιάσεις των τοπικών αρχών.

Τελος, ο κος Μαυρίδης δηλώνει απόλυτα απαισιόδοξος για το μέλλον της ΕΒΖ, αφού τα χρέη της ξεπερνούν πλέον τα 240.000.000 ευρώ.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 7/2/2019}