Οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης δημιουργούν το δικό τους ντοκιμαντέρ για τον τόπο τους!

Εν εξελίξει βρίσκεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργίας ντοκιμαντέρ για εφήβους που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Άνασσα σε Αλεξανδρούπολη και Χίο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον προσεχή Δεκέμβρη, όταν και αναμένεται να παρουσιαστούν οι δημιουργίες των συμμετεχόντων εφήβων, ήτοι δύο ντοκιμαντέρ.

Το πρόγραμμα αποτελείται από διαδραστικά εργαστήρια ντοκιμαντέρ και εξαήμερα γυρίσματα, το αποτέλεσμα των οποίων θα είναι: η δημιουργία 2 συμμετοχικών ντοκιμαντέρ από τους ίδιους τους εφήβους σε συνεργασία με τους εμψυχωτές, η δημιουργία ενός site για την ανάρτηση των ντοκιμαντέρ και ενός διαδικτυακού εορτασμού λήξης.

Στη διαδικτυακή συνάντηση λήξης θα γίνει προβολή των ντοκιμαντέρ καθώς και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με στόχο την δημιουργία μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ των παιδιών. Αφετηρία θα αποτελέσουν: η Ελληνική Λογοτεχνία, εικαστικά έργα, δημοσιεύσεις στον Τύπο, σύγχρονο φωτογραφικό υλικό και μελέτες.

Τα ντοκιμαντέρ των εφήβων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.taksidiametamorfosis.com

Για την υλοποίηση του προγράμματος η ομάδα Άνασσα συνεργάστηκε με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης.

Η επιλογή της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα του 4ου ΕΠΑΛ αλλά και της Χίου σύμφωνα με την κα Ντόρα Ζαχαροπούλου η οποία μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm»δεν ήταν τυχαία, καθώς η συνεργασία με νέους ανθρώπους της παραμεθορίου αποτελούσε στρατηγική επιλογή της «Άνασσα». «Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τις συνεργασίες μας μεταξύ ομάδων διαφορετικών περιοχών, όπως τα παιδιά της Χίου θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στα παιδιά της Αλεξανδρούπολης και το αντίστροφο, ευκαιρία μέσα από την οποία ενδεχομένως να προκύψουν και γνωριμίες αλλά και νέες συνεργασίες» τόνισε η ίδια εξηγώντας πως και ο κινηματογράφος ως μέσο προβολής της δράσης δεν ήταν τυχαία επιλογή.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, του Σ.Κ., 23/11/2021}