Μετά από 17 χρόνια, οι θερινές προβολές επέστρεψαν στο ΔΗΠΕΘΕ

Με αποστάσεις οι θεατές στις κερκίδες του θερινού ΔΗΠΕΘΕ ελέω περιοριστικών μέτρων

400 μέτρα «απαγορευτικής» ταινίας χρειάστηκαν, προκειμένου οι θεατές της πόλης ν’ απολαύσουν ξανά… μία ταινία στην Κομοτηνή. Το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουνίου, έγινε ξανά «μετά από 17 χρόνια που ήταν η τελευταία προβολή» -σύμφωνα με τον Γ. Κυριαζή- προβολή από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.

Η αρχή έγινε με την γαλλική κωμωδία «Θεέ μου τι σου κάναμε ΙΙ», η οποία προβλήθηκε και το βράδυ της Τρίτης, ενώ «κλείνει» τον κύκλο της σήμερα το βράδυ.

Με κόσμο αλλά και αποστάσεις

Στην πρεμιέρα αρκετός κόσμος έσπευσε να παρακολουθήσει την ταινία. Οι θέσεις που ήταν διαθέσιμες ήταν λιγότερες από τις μισές, λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊου, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των διαθέσιμων θέσεων (τουλάχιστον την πρώτη μέρα) γέμισε.

Να τηρούμε τις αποστάσεις και τα μέτρα του κορωνοϊού, ζήτησε προ της προβολής ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Γιάννης Κυριαζής, που δήλωσε: «είμαστε χαρούμενοι ως διοίκηση που κάνουμε σήμερα την αρχή, μετά από 17 χρόνια που ήταν η τελευταία προβολή στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής», ενώ τόνισε πως ο κινηματογράφος γενικά είναι στις καταστατικές διατάξεις του ΔΗΠΕΘΕ, ενώ ειδικά ο θερινός κινηματογράφος «στους καιρούς του κορωνοϊού είναι η μόνη διέξοδος, γιατί απαγορεύονται οι θεατρικές παραστάσεις (οι  οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου)».

Οι επόμενες παραστάσεις

Ο θερινός κινηματογράφος λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη κάθε εβδομάδα. Κάθε εβδομάδα «ανεβαίνει» γι’ αυτές τις τρεις ημέρες μία ταινία. Το εισιτήριο είναι στα 5 ευρώ (αν και στην πρεμιέρα υπήρξε 1+1 δώρο). Δωρεάν είσοδο έχουν άνεργοι και άτομα με αναπηρία. Οι προβολές ξεκινούν στις 21:15.

Το πρόγραμμα που έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

1η εβδομάδα: Θεέ μου τι σου κάναμε ΙΙ (Γαλλική, κωμωδία)

2η εβδομάδα: Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (Disney, Παιδική)

3η εβδομάδα: Οι τρεις αδελφές (Τουρκική, κοινωνική)

4η εβδομάδα: Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών (Ελληνική, κοινωνική)

Η ανταπόκριση στην πρεμιέρα ήταν θετική, ενώ ακούστηκαν κάποια αρνητικά σχόλια αναφορικά με τις προσεχείς ταινίες, καθώς κάθε εβδομάδα υπάρχει μόλις μία επιλογή, τα οποία πρέπει να «κοιτάξουν» οι άνθρωποι του ΔΗΠΕΘΕ για το μέλλον του cine-εγχειρήματος.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 10/6/2020}