Διορθώσεις στη νέα ΚΑΠ προτού να είναι αργά ζητούν οι αγρότες

Τη συντονίστρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου, ενημέρωσαν φορείς της περιοχής, μετά από συνάντηση που «έκλεισε» ο πρόεδρος της ΝΔ Ροδόπης Γιάννης Τζαμπάζης

Κυρ. Κρόκος στο ράδιο Χρόνος 87.5fm: Μπορούν να γίνουν άμεσες διορθώσεις στη νέα ΚΑΠ, για να αρθούν οι αδικίες εις βάρος των αγροτών

Διορθώσεις στην εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, προτού να είναι αργά, ζήτησαν εκπρόσωποι των αγροτών της Ροδόπης, σε συνάντηση που «έκλεισε» ο πρόεδρος της ΝΔ Ροδόπης Γιάννης Τζαμπάζης με τη συντονίστρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου, ενόψει και της διαμαρτυρίας του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου (12:00), όταν τα τρακτέρ θα βγουν στην πλατεία Ειρήνης, με κύρια αιτήματα τα προβλήματα της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αγροτών Ροδόπης Κυριάκος Κρόκος, ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής Νίκος Κυριαζής, η γραμματέας Αγροτικού Τομέα ΝΔ Ροδόπης Μαρία Μπαξεβάνη και ο γραμματέας της Διεπαγγελματικής Βάμβακος Νίκος Κουρκούτας.

Ζητούν πράξεις
«Ήταν μία πολύ καλή συνάντηση, από εκεί και μετά περιμένουμε να έχουμε συναντήσεις με τους καθ’ ύλη αρμόδιους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων» ανέφερε απολογιστικά της συνάντησης, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Κυριάκος Κρόκος, πρόεδρος των Επαγγελματιών Αγροτών Ροδόπης.

«Χτυπήσαμε το καμπανάκι, ότι η πρώτη προκαταβολή πληρωμής που έγινε τον Οκτώβριο δεν πήγε καθόλου καλά» σημείωσε. Το υπόλοιπο της Βασικής Ενίσχυσης αναμένεται στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχουν μεγάλοι φόβοι για χαμηλότερα ποσά, που εάν επιβεβαιωθούν «θα έχουν αντίκτυπο στον αγροτικό κόσμο, που θα αισθανθεί λιγότερα χρήματα στην τσέπη» όπως είπε.

Γι’ αυτό, ο Κυριάκος Κρόκος ζήτησε να γίνουν άμεσες διορθώσεις στην εφαρμογή της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, προκειμένου «να αρθούν οι αδικίες που έχει το σύστημα» όπως είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αργά αυτές να γίνουν πράξη. Προς αυτό το σκοπό, το κλιμάκιο μετέφερε στην Έλενα Σώκου, τη βούληση όλων να γνωστοποιήσουν στους αρμόδιους του ΥΠΑΑΤ τι αλλαγές πρέπει να εφαρμοστούν και πως.

πηγή https://xronos.gr/ 6/12/2023