Σε λειτουργία και τα πλευρικά διόδια Μέστης

Στα 0,80 λεπτά του ευρώ ανέρχεται το κόστος των οχημάτων κατηγορίας 2

Συνολικά 11 νέα πλευρικά διόδια τέθηκαν σε λειτουργία από την Εγνατία Οδό. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα πλευρικά διόδια της Μέστης. Έτσι, εκτός από τα μετωπικά διόδια της Μέστης που υπάρχουν, τώρα πλέον προστίθενται και τα πλευρικά διόδια.

Πλέον όσοι θέλουν να πάνε από την Αλεξανδρούπολη στις Σάπες θα πληρώνουν και αντίστοιχα αυτοί που θέλουν να πάνε από τις Σάπες στην Αλεξανδρούπολη θα βάζουν το χέρι στην τσέπη. Από την άλλη όμως δεν θα πληρώνουν στα μετωπικά διόδια της Μέστης (που ακολουθούν επί της Εγνατίας). 

Όσοι χρησιμοποιούν την Εγνατία για το τμήμα Κομοτηνή – Σάπες ή Σάπες – Κομοτηνή δεν θα πληρώνουν στα πλευρικά διόδια, διότι –πολύ απλά- πληρώνουν (εάν δεν έχουν κάρτα μόνιμων κατοίκων) στα μετωπικά.

Συνολικά 11 πλευρικοί σταθμοί τέθηκαν σε λειτουργία

Ειδικότερα μαζί με τον σταθμό των πλευρικών διοδίων της Μέστης, η «Εγνατία Οδός» έκανε γνωστό ότι επίσης αρχίζουν την λειτουργία τους : ένας πλευρικός σταθμός στην Παναγιά, δύο πλευρικούς στον Α/Κ Καλαμιάς, δύο πλευρικούς στον Α/Κ Προφήτη, δύο πλευρικούς στον Α/Κ Βαγιοχωρίου, δύο πλευρικούς στον Α/Κ Γαληψώ/Ορφανίου και δύο πλευρικούς στον Α/Κ Μέστης.

Τα τέλη των διοδίων για τα πλευρικά διόδια της Μέστης είναι: 0,60€ για τα οχήματα κατηγορίας 1 (δίκυκλα και τρίκυκλα), 0,80€ για τα οχήματα κατηγορίας 2 (ελαφρά οχήματα), 2,00€ για τα οχήματα κατηγορίας 3 (φορτηγά, λεωφορεία και οχήματα με λιγότερους 4 άξονες) και 2,80€ για τα οχήματα κατηγορίας 4 (φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή  περισσότερους άξονες).

Μπορεί τα τέλη των διοδίων να δημοσιεύτηκαν και να υπάρχουν σε σχετικό ενημερωτικό χαρτί σε εμφανή σημείο για τον οδηγό όταν φτάνει στον υπάλληλο για να πληρώσει, ωστόσο η πινακίδα που αναγράφει τις τιμές ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη,  11/11/2020}