Αντιπροσωπία του δήμου Σαμοθράκης στο Βουκουρέστι για το καλό του νησιού

Τετραμελής αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής το Δήμαρχο κύριο Νίκο Γαλατούμο και αποτελούμενη από την κυρία Σόνια Βασιλειάδου οδοντίατρο, τον κύριο Γιάννη Γλήνια Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών και τον κύριο Γιώργο Γλήνια επιχειρηματία, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στο Βουκουρέστι.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε κύκλος επαφών, προκειμένου να προγραμματισθούν συναντήσεις για την προβολή του νησιού.

Με τη βοήθεια του κυρίου Σταφυλάκη και μετά από σειρά επιστολών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Ρουμανικό Κοινοβούλιο με τον κύριο Dragos Gabriel Zisopol Κοσμήτορα Πανεπιστημίου, βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, Γενικό Γραμματέα της Βουλής και Πρόεδρο της Ελληνο-Ρουμανικής Ένωσης.

Μέσα από μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, προτάθηκαν και συμφωνήθηκαν τα εξής:

1) Πραγματοποίηση στη Σαμοθράκη τον Οκτώβριο του Συνεδρίου της Ελληνικής Ομογένειας. Με πρόχειρους υπολογισμούς, οι σύνεδροι και οι συνοδοί τους αριθμούν τους πεντακόσιους.

2)Επίσκεψη ογδόντα υπερηλίκων, στα πλαίσια της ετήσιας εκδρομής, που διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από την Ένωση Ελλήνων, έναν οργανισμό που αριθμεί περί τα δεκαπέντε χιλιάδες μέλη.

3)Συζητήθηκε και προτάθηκε από τον ίδιο τον κύριο Zisopol η δυνατότητα εκπαιδευτικής επίσκεψης τριακοσίων περίπου μαθητών, που θα διαμείνουν στο κάμπινγκ.

Κατόπιν πρόσκλησης του κυρίου Zisopol, η αντιπροσωπεία του Δήμου επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Ομογένειας, όπου και υπεγράφη Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σαμοθράκης και των Ελλήνων Ομογενών. Επιπλέον, κατόπιν μεσολάβησης του ιδίου και στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων, προτάθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Σαμοθράκης με το Δήμο της πόλης Roman. Πρόκειται για μία πόλη με μεγάλο αριθμό Ελλήνων, χτισμένη δίπλα στην πόλη Ιάσιο, γνωστή από τη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία.

Τέλος, στο περιθώριο των επαφών, ο Δήμαρχος κύριος Γαλατούμος, έδωσε συνέντευξη στο κρατικό κανάλι T.V.R 1, στο οποίο η ελληνική κοινότητα παρουσιάζει εβδομαδιαία εκπομπή.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 17/11/2019}