Διδυμότειχο: “Φούσκωσε” ο Ερυθροπόταμος, έκλεισε η γέφυρα Μεταξάδων (Αβδέλλας-Πολιάς) – Σε επιφυλακή απ’ τις συνεχείς βροχοπτώσεις

Προβλήματα και στην περιοχή του Διδυμοτείχου δημιούργησαν οι συνεχείς, έντονες βροχοπτώσεις, αφού “φούσκωσε” ο Ερυθροπόταμος και γι’ αυτό πριν από ελάχιστα λεπτά έκλεισε η γέφυρα του στην περιοχή των Μεταξάδων, μεταξύ Αβδέλλας-Πολιάς, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, μετά από πολύ καιρό ο συγκεκριμένος παραπόταμος του Έβρου… κατέβασε πολύ νερό απ’ την Βουλγαρία, ενώ ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρήστος Κισσούδης που βρισκόταν σε επιφυλακή με τους συνεργάτες του, ενημέρωσε αμέσως τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου αλλά και την Ελληνική Αστυνομία.

Η απόφαση να κλείσει η γέφυρα πάρθηκε επειδή νύχτωσε, οι βροχοπτώσεις είναι άγνωστο πόσο θα επιδεινώσουν το πρόβλημα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να κινδυνέψει όποιος επιχειρήσει να περάσει από εκεί.

Πρόβλημα υπάρχει και στην γέφυρα των Βρυσικών, επίσης του Ερυθροποτάμου, η οποία συνδέει τα Βρυσικά με το Ευγενικό, τις δυο πλευρές δηλαδή του ποταμού, αφού και εκεί ανέβηκε πολύ η στάθμη του, όπως επίσης βλέπετε στις φωτογραφίες μας.

Δεν αποκλείεται πάντως να κλείσει και αυτή η γέφυρα για προληπτικούς λόγους απόψε με απόφαση της αστυνομίας, προκειμένου να μην κινδυνέψει οποιοσδήποτε.

Τέλος, το μόνιμο πρόβλημα που εμφανίζεται κάθε φορά που υπάρχει έντονη βροχόπτωση στο χωριό Ελληνοχώρι, έκανε και πάλι την εμφάνιση του, όπως επίσης μπορεί να διαπιστώσει κάποιος στην φωτογραφία του δημοτικού συμβούλου Σίμου Τσιλίκα, ο οποίος επισημαίνει πως είχε ενημερώσει τον δήμο Διδυμοτείχου από τον Ιούλιο του 2019 για το πρόβλημα που προκαλεί έξω από τον οικισμού Ελληνοχωριου με κατεύθυνση προς Καρωτή, ένα παρακείμενο ρέμα που υπερχειλίζει με τις πρώτες βροχές, σε βαθμό που ο δρόμος καθίσταται απροσπέλαστος από οχήματα και πεζούς.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros-news.gr/, 5/4/2020}