Το νερό στο Διδυμότειχο χανόταν…στο κέντρο της πόλης!

Το φετινό καλοκαίρι σιγά σιγά μας αποχαιρετά, και μαζί του φαίνεται πως επιλύεται, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, το πρόβλημα λειψυδρίας στο Διδυμότειχο.

Τελευταία εξέλιξη στο δραματικό αυτό «σήριαλ», που ταλαιπώρησε τους κατοίκους εν μέσω καύσωνα, αποτελεί ο εντοπισμός μιας βλάβης που βρισκόταν καλά κρυμμένη στο…κέντρο της πόλης!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το συνεργείο μηχανικών από τη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιούσε επιτόπιους ελέγχους από εδάφους για τον εντοπισμό διαρροών, ανακάλυψαν σημείο επί της οδού Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης, από όπου χανόταν τεράστια ποσότητα νερού, συνολικά 4 στην ευρύτερη του κέντρου.

Ο παλιός κεντρικός αγωγός είχε υποστεί θραύση, με αποτέλεσμα το σημείο υπογείως να έχει μετατραπεί σε υγρή «σπηλιά» και να χάνονται πολύτιμα κυβικά νερού τη στιγμή που οι πολίτες περνούσαν από πάνω, με τις εξάδες των πλαστικών μπουκαλιών ανά χείρας προκειμένου να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Στην βελτίωση της κατάστασης συνέβαλλε και η προμήθεια νέας φυγοκέντρου αντλίας στο αντλιοστάσιο της Λεπτής, αλλά και η οικονομική ενίσχυση από το ΥΠΕΣ, η οποία θα ενισχύσει τις γεωτρήσεις του Κουφόβουνου και της Αγίας Φωτεινής, σε προσπάθεια αύξησης της τροφοδοσίας στα ευπαθή σημεία.

Το συνεργείο των μηχανικών από την Θεσσαλονίκη έχει πια αποχωρήσει αφού η παρουσία τους δεν κρίνεται πλέον σκόπιμη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου, από το Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ.  

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, της Μαρίνας Κριτού, 19/8/2018}