Τι έδειξαν οι μετρήσεις οστεοπόρωσης στο Διδυμότειχο

Αυξημένα ποσοστά έδειξαν οι Δωρεάν εξέτασες, του «Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων»

Ο Δήμος Διδυμοτείχου στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργάνωσε στις 23 Ιουλίου έως 27 Ιουλίου 2018 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια του Δήμου Διδυμοτείχου και εξετάστηκαν συνολικά 335 άτομα εκ των οποίων 93 εξετάστηκαν στο Διδ/χο στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας και οι 242 στις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας: Ελληνοχωρίου, Ισαακίου, Μεταξάδων, Παλιουρίου και Δόξας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 87 από αυτές πάσχουν από οστεοπενία,42 πάσχουν από οστεοπόρωση και 4 από βαριάς μορφής οστεοπόρωση.

Ο Δήμαρχος Διδ/χου κ. Παρασκευάς  Πατσουρίδης δήλωσε:«Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον στο πρόγραμμα, αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση.

Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας,είναι συνήθως αθόρυβη ιδίως στα αρχικά στάδια της.

Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα ,για το λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.

Ο Δήμος Διδ/χου ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ , εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών,προσπαθεί να υλοποιεί όσον τον δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στην διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας θέλω να επισημάνουν την άριστη συνεργασία που έχουμε με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και να ευχαριστήσω τα στελέχη του για το δημιουργικό τους έργο.

Η πρόληψη αποτελεί ευθύνη όλων μας και αποτελεί προτεραιότητα στον Δήμο μας με στόχο τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής» .

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, 3/8/2018}