Σταδιακή βελτίωση της λειψυδρίας στο Διδυμότειχο – Στην Αστυνομία καταθέτουν οι πολίτες

Μερική αποκατάσταση του προβλήματος φαίνεται πως επετεύχθη τις τελευταίες ώρες στο Δήμο Διδυμοτείχου, αφού όπως όλα δείχνουν εντοπίστηκε μετά από 9 ημέρες λειψυδρίας, βρέθηκε τελικά η ρίζα του κακού.

Η βλάβη, που διαπιστώθηκε από εξωτερικό τεχνικό συνεργάτη της ΔΕΑΥΔ, εντοπίστηκε στο κεντρικό αντλιοστάσιο της Λεπτής, και συγκεκριμένα σε φυγόκεντρο υποβρύχια αντλία που δεν λειτουργούσε.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΔ, ο Παρασκευάς Πατσουρίδης δεσμεύθηκε για την αντικατάσταση της αντλίας σε σύντομο χρονικό διάστημα, την οποία παρήγγειλε μέσω του Δήμου για οικονομία χρόνου.

Ο μηχανισμός, που όπως διαπιστώθηκε υπολειτουργούσε τον τελευταίο χρόνο, αναμένεται να έχει αντικατασταθεί σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει η διαδικασία της προανάκρισης πολιτών ύστερα από την παρέμβαση της Εισαγγελέως Ορεστιάδας μετά την κατάθεση υπομνήματος του επικεφαλής της παράταξης «Νέο Ξεκίνημα Μαζί με τους Πολίτες» Θεόδωρου Σκινδρή, με το οποίο καθιστά το Δήμαρχο υπεύθυνο για την υφιστάμενη κατάσταση.

Οι πολίτες προσέρχονται στο Α.Τ Διδυμοτείχου, όπου καλούνται να περιγράψουν τι βιώνουν όλο αυτό το διάστημα, από τις 12 Ιουλίου. Οι ίδιοι καταθέτουν τις μαρτυρίες τους, για τις τελευταίες 9 ημέρες και το πόσα και πόσο σοβαρά προβλήματα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι και οι οικείοι τους.

Να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι το νερό…σπανίζει στο Διδυμότειχο, οι πολίτες πληρώνουν λογαριασμούς της ΔΕΥΑΔ για…υπερ-κατανάλωση. Ενδεικτικά, για το πρώτο τρίμηνο του 2018 κάτοικος κλήθηκε να πληρώσει 180 € για 90 κυβικά νερού.

Όλα αυτά μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία ορίστηκε Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ ο Δήμαρχος, ο οποίος έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από πολίτες που ζήτησαν την παραίτησή του.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, της Μαρίνας Κριτού, 21/7/2018}