Η χαρά των παιδιών: Αλλάζουν όψη πέντε παιδικές χαρές του δήμου Διδυμοτείχου

Κατεστραμμένες παιδικές χαρές, φθαρμένα παιχνίδια και παραμελημένοι χώροι. Αυτή είναι η κατάσταση που κυριαρχεί σε παιδικές χαρές του δήμου Διδυμοτείχου, στερώντας από τα παιδιά την χαρά του παιχνιδιού.

Αυτό θα αλλάξει στον συγκεκριμένο δήμο καθώς η σχετική μελέτη που έχει ήδη προκυρηχθεί προβλέπει την ανακατασκευή και τον εξοπλισμό 5 παιδικών χαρών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής παιδικές χαρές:

  1. Παιδική χαρά πλησίον του 2ου δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου
  2. Παιδική χαρά στην οδό Βρανά
  3. Παιδική χαρά Ασπρονερίου 
  4. Παιδική χαρά Δόξας
  5. Παιδική χαρά στην οδό Νικηταρά

Η ανάπλαση τους θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση, την αναβάθμιση της περιοχής ώστε να αποτελέσουν πόλους έλξης και συνάθροισης.

Επίσης θα αποτελέσει πηγή ζωής, αποδίδοντας στους χώρους αισθητική αναβάθμιση και λειτουργικότητα με κύριο γνώμονα την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων, σωματικών και πνευματικών, για παιδιά διαφόρων ηλικιών, καθώς επίσης και για τους επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Οι επεμβάσεις που θα γίνουν είναι οι εξής:

  • Δημιουργία διαφορετικών ζωνών δραστηριοτήτων ανά ηλικιακή ομάδα-ζώνη νηπίων και ζώνη  παιδιών
  • Τοποθέτηση νέου εξοπλισμού
  • Κατασκευή των κατάλληλων επιφανειών για προστασία από πτώσεις.

Ο νέος εξοπλισμός που έχει επιλεγεί περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ηλικιακών ομάδων, όπως π.χ. κούνιες και ελατήρια για νήπια, τραμπάλες και κούνιες για παιδιά διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, τσουλήθρες και σύνθετα για νήπια, καθώς και για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και αναρριχητικές δραστηριότητες για παιδιά, που δίνουν την αίσθηση της διαδρομής περιπέτειας.

Πρόκειται για  ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 223.235,96€

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr, 17/7/2019}