Διδυμότειχο: Διαγωνισμός για τη μελέτη ενοποίησης αρχαιολογικών & τουριστικών χώρων

Ένας πολύ σημαντικός διαγωνισμός διεξήχθη το πρωί στα γραφεία του Δήμου Διδυμοτείχου, με τη συμμετοχή γραφείων που διεκδικούν την εκπόνηση μελέτης που θα αφορά την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, την οργάνωση των αστικών και των τουριστικών υποδομών Διδυμοτείχου. Ένα έργο συνολικής αξίας 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, που αν προχωρήσει και ολοκληρωθεί, μπορεί να αλλάξει την μορφή, αλλά και την «εικόνα» της πόλης στο εσωτερικό και κυρίως εκτός Έβρου και να την καταστήσει τουριστικό προορισμό.

«Πρόκειται για έναν διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης που θα αφορά στην ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, την οργάνωση των αστικών και των τουριστικών υποδομών του Διδυμοτείχου και συνιστά σημαντική εξέλιξη στην προσπάθειά μας για την ανάδειξη της ιστορικής μας πόλης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Θράκης», δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Η μελέτη σχεδιασμού αφορά το έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού του Π.Ε.Π Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2014 – 2020 και έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρως σπουδαίο και ενδιαφέρον.

Ο βασικός στόχος του εν λόγω έργου είναι συμβολή στην ενίσχυση της ελκυστικότητας του Διδυμοτείχου κατά τρόπο τέτοιο που να προωθείται σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η μετατροπή του σε έναν πόλο πολιτιστικού τουρισμού. Βασική προϋπόθεση για την εκπλήρωση του παραπάνω στόχου είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της πόλης.»

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.evros-news.gr  , 7/9/2017}