Προϊόντα και υπηρεσίες του τόπου μας στη ΔΕΘ

Στο Περίπτερο 3 σταντ 20 λάδι Μαρώνειας, ούζο και ποτά της Ποτοποιίας Οινοποιίας, φυσικά προϊόντα Θράκης, μπαχαρικά, καφές, γαλακτοκομικά είδη, αλίπαστα, σουτζούκ λουκούμ και λουκούμια, πυροσβεστικά είδη, χειροποίητα κοσμήματα και άλλα – Μία καλή ευκαιρία για τις επιχειρήσεις μας, λέει ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ Αντώνης Γραβάνης

Για πρώτη φορά με ενιαίο περίπτερο λαμβάνουν μέρος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τα δύο Επιμελητήρια Ροδόπης. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο συνέπραξαν δυνάμεις και παρουσιάζουν στους χιλιάδες επισκέπτες προϊόντα και υπηρεσίες του τόπου μας. Στο Περίπτερο 3 σταντ 20 υπάρχει λάδι Μαρώνειας, ούζο και ποτά της Ποτοποιίας Οινοποιίας, φυσικά προϊόντα Θράκης, μπαχαρικά, καφές, γαλακτοκομικά είδη, αλίπαστα, σουτζούκ λουκούμ και λουκούμια, πυροσβεστικά είδη, χειροποίητα κοσμήματα, χαλιά και άλλα.

Για μία καλή ευκαιρία για τις επιχειρήσεις μας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ Αντώνης Γραβάνης, προσθέτοντας πως “έχουμε προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούμε να αναδείξουμε μέσα από εκθέσεις και γι’ αυτό είναι σημαντικό για εμάς να ενισχύσουμε την συμμετοχή μας σε τέτοιες διοργανώσεις”. Όσον αφορά την επιλογή του κοινού περιπτέρου με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο “επιδιώξαμε όλες οι επιχειρήσεις της Ροδόπης να έχουν ενιαία τη δυνατότητα να εκθέσουν τα προϊόντα τους”. Ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα επισκεψιμότητα, ο κος Γραβάνης είχε την ευκαιρία και προσωπικά να βρεθεί στη ΔΕΘ μαζί με μέλη της διοίκησης του ΕΒΕΡ, τους Νίκο Στέργιου οικονομικό επόπτη, Αθανάσιο Δεμίρη υπεύθυνο ενημέρωσης επιχειρήσεων και Παντελή Χαβιαρά υπεύθυνο ΓΕΜΗ.

Από την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από το περίπτερο του νομού Ροδόπης πέρασαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Δημήτρης Αυλωνίτης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μασούτης, πρόεδροι Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα και άλλοι.

Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί από τη Ροδόπη στη ΔΕΘ

Την ΔΕΘ επισκέφτηκε από τη Ροδόπη ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ συνοδεύοντας ως τομεάρχης δημόσιας διοίκησης την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Παράλληλα, επισκέφθηκε τα stants της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και του ΕΒΕ Ροδόπης. Εκεί που χτυπά η καρδιά της επιχειρηματικότητας και της περιφερειακής ανάπτυξης, όπως σχολίασε σχετικά ο βουλευτής.

Το πέρασμά του από τη ΔΕΘ έκανε και ο Τάκης Χαρίτου μέλος ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την σύζυγό του και επικεφαλής δημοτικής παράταξης Ελένη Λαφτσή. Στο περίπτερο όπου φιλοξενείται το ΔΠΘ έλαβαν μέρος σε μια ουσιαστική συζήτηση με τη νέα πρυτανική αρχή για τις δυνατότητες ανάπτυξης του ακριτικού πανεπιστημίου και τη συμβολή του στη νέα εποχή για την περιοχή και τη χώρα. Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και μέλη του ΕΒΕ Ροδόπης στο χώρο των επιμελητηρίων, επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συνομίλησαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την υφυπουργό και τον πρόεδρο ΕΛΓΑ στο περίπτερο του υπουργείου.

Παρακολούθησαν την ομιλία πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με τον κο Χαρίτου να καταθέτει το παρακάτω σχόλιο: Στη νέα εποχή, στο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αξιοποιώντας τα ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα, μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και καθοριστική συμβολή στη δίκαιη ανάπτυξη της χώρας. Η ξεχωριστή γεωγραφική της θέση, η ολοκλήρωση των βασικών υποδομών που διαθέτει, την καθιστούν επιπλέον κόμβο συνδυασμένων μεταφορών, ένα σημαντικό ενεργειακό κέντρο για όλη τη χώρα.

Ο συνεχής μετασχηματισμός του πρωτογενούς τομέα, η ενίσχυση και η επανεκκίνηση βιώσιμων βιομηχανικών κλάδων, η δυναμική εκτίναξη του τουρισμού, η αξιοποίηση της γνώσης, της έρευνας και της καινοτομίας που διαθέτει το ΔΠΘ, ενταγμένα στο σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στην περιοχή.

Σειρά επαφών και συσκέψεων στην 83η ΔΕΘ είχε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων. Μαζί με άλλα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία να θέσουν ζητήματα του νομού Ροδόπης ξεκινώντας από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη και την ηγεσία ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ. Συνέχισαν με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και την υφ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ είχαν συζήτηση με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη αλλά και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 11/9/2018}