Αποχωρούν αλλά δεν… υποχωρούν οι Κομοτηναίοι αγρότες

Ετοιμάζουν μαζική κινητοποίηση στην έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη, μαζί με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα

Δηλώνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, εάν δεν δοθούν λύσεις στα αιτήματά τους

Αποχώρησαν από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά δεν υποχωρούν στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, οι αγρότες του Δήμου Κομοτηνής. Τις πρωινές ώρες της Τρίτης 30 Ιανουαρίου τα τρακτέρ αποχώρησαν από το οικοδομικό τετράγωνο της Περιφέρειας, όπου βρίσκονταν από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, πραγματοποίησαν νέα μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο 3ο χιλιόμετρο Κομοτηνής-Ξάνθης (κόμβος Παραδημής).

Επόμενη στάση διαδήλωσης είναι στη Θεσσαλονίκη, όπου στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης Agrotica, την Πέμπτη αγρότες από όλη τη χώρα θα διαδηλώσουν. «Ελπίζουμε τα αιτήματά μας να λυθούν» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Κομοτηνής Νίκος Μποτρότσος, μεταφέροντας τη βούληση να συνεχίζουν να διαδηλώνουν μέχρι να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη για τα αιτήματα του κλάδου.

Τα αιτήματα
Τα αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Κομοτηνής διατυπώθηκαν για πολλοστή φορά στο περιθώριο της χθεσινής κινητοποίησης και συνοψίζονται στα εξής: Πρώτον, κυβερνητική συνδρομή ενάντια στο κόστος παραγωγής που έχει εκτοξευτεί τους τελευταίους μήνες, ψαλιδίζοντας το εισόδημα στον πρωτογενή τομέα. Δεύτερον, θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου. Τρίτον, αλλαγές στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που εμπεριέχει αδικίες σε περιοχές όπως η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη. Τέταρτον, αποκατάσταση της πρόσφατης αδικίας με τα Σχέδια Βελτίωσης στην ΑΜΘ, όπου για να ενταχθούν όλοι οι αγρότες στον Έβρο, αφαιρέθηκαν τεράστια κονδύλια από τους υπόλοιπους Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

πηγή: https://xronos.gr/ 31/1/2024