Ώρα για Παιζω-πορία στο δάσος της Δαδιάς!

Το πρόγραμμα ΠαΙζΩ-ΠοΡίΑ του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής για παιδιά και γονείς, κάνει επίσημα την έναρξη του για τη φετινή ορειβατική χρονιά με εξόρμηση στο δάσος της Δαδιάς την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Η πεζοπορική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι βαθμού δυσκολιας 1, διάρκειας περίπου 3 ωρών.

Αναχώρηση από Κομοτηνή στις 8 πμ. Η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων. Διαφορετικά θα γίνει με ιδιωτικά μέσα.

Δηλώσεις συμμετοχής στην υπεύθυνη Christina Softa με μήνυμα στο messenger όπου θα αναφέρεται ο αριθμός των συμμετεχόντων. Η συμμετοχή θα θεωρείται έγκυρη για την κράτηση θέσης στο λεωφορείο με την καταβολή 10 ευρώ κατά άτομο κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη. Δηλώσεις συμμετοχής για το λεωφορείο θα γίνονται δεκτές το αργότερο έως Τρίτη 1 Οκτωβρίου μέχρι τις 2μμ.

Το Δάσος αποτελεί προστατευόμενη περιοχή από το 1980. Πρόκειται για ένα από τα τελευταία καταφύγια των αρπακτικών πουλιών σε όλη την Ευρώπη.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στο μαυρογύπα (Aegypius monachus), η προστατευόμενη περιοχή του Δάσους Δαδιάς έχει εξαιρετική σημασία αφού εδώ βρίσκεται η μία από τις δύο τελευταίες Ευρωπαϊκές αποικίες αυτού του σπάνιου αρπακτικού.

Στο χώρο λειτουργεί Αναψυκτήριο / Εστιατόριο χωρητικότητας 100 ατόμων, Πωλητήριο με έντυπο υλικό και αναμνηστικά δώρα και το Κέντρο Ενημέρωσης, στο οποίο οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση θα πληροφορηθούν γενικά για την περιοχή, αλλά και για άλλα ενδιαφέροντα μέρη σε όλο το Νομό.

Μετά την ενημέρωση θα επισκεφθούμε το δάσος και το παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών. Υπάρχουν δύο μονοπάτια για το Παρατηρητήριο μέσα από το δάσος με συνολική διάρκεια 2-3 ώρες πεζοπορίας και παρατήρησης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr, 29/9/2019}