Κάμερες με wi-fi και μικρόφωνο στο Δάσος Δαδιάς!

Ακόμη και οι φωλιές των πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο στο Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, ήρθε η στιγμή να εκσυγχρονιστούν!

Τον επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνει η τοποθέτηση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε φωλιές νυκτόβιων πουλιών, με σκοπό την «στενή» τους παρακολούθηση την ημέρα αλλά και τη νύχτα για 2 χρόνια.

Το έργο, προϋπολογισμού 19.000 €, αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση δύο ασύρματων καμερών, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε δύο τεχνητές φωλιές νυκτόβιων αρπακτικών πουλιών (σε δύο από τα ακόλουθα είδη πουλιών: Τυτώ, Κουκουβάγια, Χουχουριστής (ή και Γκιώνης) και θα καταγράφουν σε 24ωρη βάση εικόνα και ήχο που θα αποστέλλουν σε υπολογιστή στο Κέντρο Ενημέρωσης.

Το βίντεο θα μεταδίδεται ζωντανά σε οθόνη του Κέντρου Ενημέρωσης καθώς και σε διαδικτυακό κανάλι. Οι κάμερες θα υποστηρίζουν νυχτερινή λήψη και ασύρματη μετάδοση εικόνας σε υψηλή ευκρίνεια μέσω ασύρματης δικτύωσης (wifi). Θα είναι ανθεκτικές σε εξωτερικές συνθήκες και θα λειτουργούν χωρίς εμφανή φωτισμό, αλλά με δυνατότητα νυχτερινής λήψης, ενσωματωμένο μικρόφωνο, και ανθεκτικότητα από τους -30ο έως και τους 50ο βαθμούς Κελσίου!

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, της Μαρίνας Κριτού, 22/10/2018}