Διαδραστική διάλεξη «@Cyberbullying» από το Ανοιχτό Σχολείο!

Ο «Σύλλογος Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης» σε   συνδιοργάνωση με το «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου», το Σύλλογο Διδασκόντων και την αμέριστη στήριξη της Διεύθυνσης του σχολείου μας, σας καλούμε στη Βιωματική Δράση «@Cyberbullying», που διοργανώνουμε στο πλαίσιο του Κύκλου Διαδραστικών Διαλέξεων με  το γενικό τίτλο «Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά».

Οι διαλέξεις απευθύνονται στους γονείς των μαθητών και τους εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων απ’ όλα τα Δημοτικά σχολεία της πόλης, καθώς και άπαντες τους ενδιαφερόμενους (δομές ψυχικής υγείας, κοινωνικής εργασίας, φοιτητές κ.α.).

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019: «@Cyberbullying»

Ψηφιακός εκφοβισμός: ένα φαινόμενο με τεράστιες διαστάσεις-επιπτώσεις στα παιδιά μας. Κίνδυνοι διαδικτύου & λελογισμένη χρήση. Ενημερώνομαι, αντιμετωπίζω, προλαμβάνω!

Εισηγητές:

Στράτος Βραχιώλιας, Ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Έβρου και Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, Εκπαιδευτικός, M.A., c.PhD, πρ. Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Έβρου, Πρέσβειρα της Ακαδημίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Ώρα Διάλεξης: 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, (οδός: «Ικτίνου 12», απέναντι από το 1ο Γενικό Λύκειο). Είσοδος ελεύθερη! Στους συμμετέχοντες θα επιδοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Γιατί απλά ενημερωμένοι γονείς σημαίνει χαρούμενα παιδιά!

Μετά από κάθε διάλεξη, θα ακολουθεί συζήτηση, με σκοπό να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες, προτάσεις και λύσεις.

Όλα τα ερωτήματα, οι ανησυχίες και οι δυσκολίες σας, θα βρουν τη λύση τους!

Η Δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Κύκλου Διαδραστικών Διαλέξεων με  το γενικό τίτλο «Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά» και εντάσσεται στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! ονειρεύομαι, νοιάζομαι, θέλω, μπορώ» του Συλλόγου Γονέων του10ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης, που υλοποιείται για 6η συνεχή χρονιά και καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους 2018-2019.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: για ΕΓΓΡΑΦΕΣ επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο του «Ανοιχτού Σχολείου!» Δημήτρη Κελεμίδη

(ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή για όσους έχουν εγγραφεί από την 1η διάλεξη).

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 13/3/2019}