«Στηρίξτε τα οργανωμένα camping» λένε οι Σαμοθρακίτες

Έκκληση προς τους λάτρεις της κατασκήνωσης, να εμπιστεύονται τα οργανωμένα καμπινγκ του νησιού απευθύνουν οι τοπικές αρχές της Σαμοθράκης. Το φαινόμενο του «ελεύθερου κατασκηνωτή» καταγράφεται εδώ και χρόνια στο νησί, όμως πλέον οι επαγγελματίες δηλώνουν ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολλούς λόγους.

Ο βασικότερος λόγος που προτάσσουν είναι τα διαφυγόντα κέρδη των οργανωμένων κάμπινγκ του νησιού, αφού παρά την αυξημένη κίνηση κατασκηνωτών ή ιδιοκτητών τροχόσπιτων, η κινηση των δομών παραμένει χαμηλή.

Επίσης σημειώνουν ότι η ελεύθερη κατασκήνωση θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους τους κατασκηνωτές όσο ομως και το φυσικό περιβάλλον του νησιού που κινδυνεύει από τη μόλυνση την οποία πολλοί εξ αυτών προκαλούν, αλλά και από φωτιές.

Αυτό που ζητούν από τους κατασκηνωτές είναι να χρησιμοποιούν ως «βάση» τα οργανωμένα κάμπινγκ του νησιού και να διανυκτρευουν εκεί όπου απολαμβάνουν και όλες τις ανέσεις (υγιεινη, ρεύμα, πυρασφάλεια κλπ) και να χρησιμοποιούν τον κατασκηνωτικό εξοπλισμό τους για τις ημερήσιες εξορμήσεις τους στα διάφορα σημεία του νησιού.