Δύσκολη υπόθεση το οργανωμένο Camping στην Σαμοθράκη

Καλύτερη η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη

Σχεδόν αδύνατον είναι το να κάνει κανείς οργανωμένο camping στο νησί της Σαμοθράκης, αν και είναι ένας από τους πλέον ιδανικούς προορισμούς της Ελλάδας για τον τουρισμό αυτού του είδους. Κι αυτό γιατί το λεγόμενο «μεγάλο» δημοτικό camping του νησιού ουσιαστικά δεν λειτουργεί ή έστω η κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν ενδείκνυται για τη φιλοξενία τουριστών.

Από την άλλη πλευρά όμως και δεδομένης της χρονικής περιόδου την οποία διανύουμε, το νησί είναι γεμάτο τουρίστες που επιλέγουν την κατασκήνωση ως τρόπο διακοπών και βρίσκονται ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία του. Οι πληροφορίες που έρχονται από το νησί αναφέρουν ότι αυτή την ώρα στις πλαγιές του υπάρχουν χιλιάδες κατασκηνωτές, οι οποίοι κάνουν ελεύθερο camping και δεν είναι εύκολο να προωθηθούν σε οργανωμένη δομή γιατί αυτή δεν υπάρχει.

Παρόλα αυτά, όλοι γνωρίζουν ότι η Σαμοθράκη ενδείκνυται ως προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και των τοπίων αφού το νησί των Μεγάλων Θεών συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα, τους περιπατητικούς διαδρόμους με τις βόλτες στη θάλασσα και τη Μυθολογία με τη σύγχρονη ιστορία.

Ικανοποιητική η πληρότητα στο Camping της Αλεξανδρούπολης

Στην Αλεξανδρούπολη το Camping στην δημοτική πλαζ του ΕΟΤ λειτουργεί και φέτος κανονικά με πληρότητες που αγγίζουν ήδη το 50%. Η τάση που κυριαρχεί είναι αυξητική και μέχρι το τέλος του μήνα, το ποσοστό υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 80%.

Το Camping φιλοξενεί τόσο σκηνές, όσο και τροχόσπιτα αν και ο προσανατολισμός του είναι κατά κύριο λόγο «οικογενειακός», με την έννοια ότι προσελκύει κατά βάση οικογένειες που κάνουν διακοπές μακράς διαρκείας σε τροχόσπιτα ή τροχοβίλες.

Οι τιμές του δεν έχουν μεταβληθεί σε σχέση με πέρυσι και η έναρξη της σεζόν ήταν κάπως επεισοδιακή λόγω του καιρικού φαινομένου «Νεφέλη», που περιελάμβανε σφοδρές βροχοπτώσεις.