Το Δημοτικό Σχολείο Ριζίων Ορεστιάδας κατέκτησε την 1η θέση και πήρε το Βραβείο Δράσης Συνεργασίας!

Οι μαθητές της έκτης δημοτικού στο σχολείο Ριζίων Ορεστιάδας, κατάφεραν και κατέκτησαν την 1η θέση στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό διαγωνισμό “Bravo Schools 2021”!

Οι μαθητές άφησαν για λίγο τις σχολικές τσάντες και τα τετράδια και πήραν τα φτυάρια και τα φυτά για να …βάλουν στο βρεγμένο χώμα τους πρώτους σπόρους. Ρίγανη, δεντρολίβανο, αλλά και λαχανικά θα μεγαλώνουν δίπλα από τις σχολικές αίθουσες, αφού το δημοτικό έχει πλέον το δικό του θερμοκήπιο.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2021, ήταν Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και έγινε η Απονομή των Βραβείων για τον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό διαγωνισμό “Bravo Schools 2021”. Συγκεκριμένα, η σχολική μονάδα των Ριζίων διακρίθηκε στον πυλώνα “Περιβάλλον-δράσεις συνεργασίας” και στον πυλώνα “Κοινωνία-δράσεις συνεργασίας”. Το κοινό έπαιξε και αυτό το ρόλο καθώς βοήθησε τους νέους αυτούς γεωπόνους, μέσω των ψήφων τους να πάρουν την 1η θέση!

Ενώ η δασκάλα τους κ. Ρούλα Λεύκελη που στάθηκε αρωγός σε αυτήν την τόσο σημαντική δράση, τόνισε σε προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιτυχία των μικρών γεωπόνων πως “Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο της πόλης μας που άνοιξε το δημιουργικό δρόμο για την Ένωση Μαζί για το Παιδί, τη δημιουργική ομάδα του Μαζί για το Παιδί, την Συνεισφορά του Άρωμα Έβρου, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας και τους γονείς τους καθώς και όλους εσάς που πορευτήκατε μαζί μας για να ολοκληρώσουμε αυτό το ταξίδι… Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, τους πρωταγωνιστές αυτού του εγχειρήματος!”

Ενώ από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος της Ορεστιάδας έγραψε “ΠΕΡΗΦΑΝΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ (ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΙΖΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “BRAVO SCHOOLS”. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΡΟΥΛΑ ΛΕΥΚΕΛΗ, ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ. ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ, ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΑΡΩΜΑ ΕΒΡΟΥ». ΠΛΕΟΝ,ΤΟ «ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ» ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ,ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ.”

Πόσοι υπερήφανοι είμαστε πλέον που μια ακριτική σχολική μονάδα στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου έχει το δικό της θερμοκήπιο!

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, Φ. Δούκογλου, 6/6/2021}