Μπουρίνι σάρωσε βαμβάκια και ηλίανθο στον Πέπλο

Μεγάλες είναι οι ζημιές που άφησε στο πέρασμά του το μπουρίνι που «χτύπησε» το απόγευμα της Δευτέρας τις Φέρες αλλά και το Σουφλί. – Οι παραγωγοί του Έβρου βρίσκονται για ακόμη μια φορά σε απόγνωση

Ολοκληρωτική ήταν στην περιοχή του Πέπλου η καταστροφή στον ηλίανθο, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν οι καλλιέργειες βαμβακιού, που σε ορισμένες περιπτώσεις έμειναν μόνο οι κορμοί.

Ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης βρέθηκε εχθές στις πληγείσες περιοχές και όπως ο ίδιος δήλωσε η εικόνα ήταν απογοητευτική, ο ίδιος μάλιστα επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ και σήμερα το πρωί η επόπτης της υπηρεσίας θα βρίσκεται στο Πέταλο του Πέπλου προκειμένου να γίνουν αυτοψίες αλλά και καταγραφή των ζημιών.

Ο συνδυασμός της δυνατής βροχής με τον ισχυρό άνεμο προκάλεσε ζημιές και μέσα στην πόλη των Φερών όπου ένα δέντρο έσπασε με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του να βρεθεί στον δρόμο.

Τραυματισμοί, ευτυχώς δεν υπήρξαν, ωστόσο οι περίοικοι δηλώνουν την ανησυχία τους για τα υπόλοιπα δέντρα και την «ανθεκτικότητα τους» σε τυχόν επανάληψη του φαινομένου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ

Η Ανταποκρίτρια ΕΛΓΑ της Τ.Κ. Πέπλου, έκανε αναγγελία για χαλάζι και ανεμοθύελλα στις 08/07/2019 στην περιοχή Πέπλου και Βρυσούλας.

Οι καλλιεργητές που έχουν υποστεί ζημία, μπορούν να υποβάλλουν Δήλωση Ζημίας από 09-07-2019 έως και 23-07-2019 στην Ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ της Τ.Κ. Πέπλου, στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας καμία Δήλωση Ζημίας δεν γίνεται δεκτή.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 9/7/2019}