Βουδιστές μοναχοί από την Ταϋλάνδη περπάτησαν τη Ροδόπη

Βρέθηκαν στα μέρη μας, όπου γνώρισαν τη θρακιώτικη φιλοξενία και προσευχήθηκαν για παγκόσμια ειρήνη

Μοναχοί βουδιστές από την μακρινή Ταϋλάνδη βρέθηκαν στη Ροδόπη και μάλιστα φιλοξενήθηκαν στην Ξυλαγανή. Πρόκειται για εννέα άτομα που περπατούν για την ειρήνη και μέσα σε διάστημα μηνών θα περπατήσουν σε διάφορα μέρη του κόσμου και μέσα σε αυτά την «τιμητική» της είχε… και η Ροδόπη.

Οι μοναχοί βουδιστές έμειναν για ένα βράδυ στον παραδοσιακό ξενώνα «Ρωμυλία» και περπάτησαν σύμφωνα με το πρόγραμμά τους κατά μήκος του ποταμού Λίσσου. Η ιδιοκτήτρια του ξενώνα Λαμπρινή Παπαδοπούλου μίλησε στον «Χ» για αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία κι έκανε λόγο για ανθρώπους γεμάτους με αξίες και ιδανικά.

«Ήταν συνολικά εννέα άτομα με έναν εξ αυτών να αποτελεί τον βοηθό-οδηγό τους. Αυτοί ξεκίνησαν με τα πόδια από Ταϋλάνδη και θα περάσουν από συγκεκριμένες χώρες και μια εξ αυτών είναι και η Ελλάδα» ανέφερε η κα Παπαδοπούλου. Ο σκοπός τους είναι όπως μετέφεραν οι ίδιοι στην κα Παπαδοπούλου να επιτευχθεί –κατά τον βουδισμό- «η ευημερία του μυαλού, δηλαδή ενώ κάνεις το σώμα να υποφέρει, αυτό δεν κουράζεται γιατί λειτουργείς με το μυαλό». Μέσω αυτού του περπατήματος διαδίδουν την παγκόσμια ειρήνη από στόμα σε στόμα, ενώ έχουν ακόμα πολλούς προορισμούς στο περπάτημά τους και αρκετό καιρό για να ολοκληρώσουν τον σκοπό τους.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 12/4/2023}