7ος Αγώνας Δρόμου και Βουνού Rodopi – Erymanthos Bike Festival

Το ποδηλατικό τμήμα του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Σταυρούπολης Ξάνθης «Η Δόξα» με την Περιφέρεια ΑΜΘ, διοργάνωσε το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2018, σε συνεργασία με το κατάστημα  «SARIKOS BIKES» και τη συνδρομή του Δήμου Ξάνθης, αγώνες δρόμου και βουνού (διασυλλογικούς και Open) με συμμετοχή διημέρου που ξεπέρασε σε αριθμό τους 250 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Πλήθος επισκεπτών προσήλθε να παρακολουθήσει από κοντά το αγαπημένο του άθλημα και να περάσει ένα διήμερο στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης, απολαμβάνοντας τη μοναδική φυσική ομορφιά της.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με αγώνα δρόμου το Σάββατο το απόγευμα, ενώ την Κυριακή από το πρωί διεξήχθησαν τέσσερις αγώνες βουνού διαφόρων κατηγοριών στο δασικό χωριό Ερυμάνθου Ξάνθης, σε διαδρομές που σχημάτιζαν δασικοί δρόμοι και μονοπάτια στην γύρω δασική περιοχή της Ροδόπης, σε υψόμετρο 1350 μέτρων. Οι αθλητές βραβεύτηκαν με μετάλλια, αναμνηστικά έπαθλα και τη καθιερωμένη φανέλα του νικητή σε μία τελετή που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής

Πολλοί από τους συμμετέχοντες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να διανυκτερεύσουν στις μοναδικές αγροτουριστικές εγκαταστάσεις του Καρυοφύτου, Λειβαδίτη και του Δασικού Χωριού και να γευτούν την τοπική κουζίνα στα γύρω εστιατόρια.

Ιδιαίτερα σημαντική σύμφωνα με τους διοργανωτές για την μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε και φέτος αποτελεί η διασφάλιση της υψηλής ποιότητας σε οργάνωση και ασφάλεια που επιτυγχάνεται χάρη στην έντονη εθελοντική συμμετοχή των τοπικών συλλόγων (Πολυμήχανοι Ξάνθης, ΟΔΙΑΚ , ΟΡΦΕΑΣ Σταυρούπολης) και μεμονωμένων ατόμων της Ξάνθης, των χορηγών και του ΑΤ Σταυρούπολης, μαζί με την αγάπη των διοργανωτών για την περιοχή και το ποδήλατο.

Να σημειωθεί, ότι μεταξύ των παρατηρητών του αγώνα, παραβρέθηκαν και οι κ.κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΞΑΝΘΗ- ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και Μανώλης Τσέπελης, ανεξάρτητος δημοτ. σύμβουλος, οι οποίοι μάλιστα κλήθηκαν να απονείμουν και τα έπαθλα στους νικητές.

(σ.σ.: Συγχαρητήρια για την όλη διοργάνωση αξίζουν στην Πρόεδρο της «ΔΟΞΑΣ» κα Δέσποινα Χατζογλίδου και στα μέλη της διοίκησης, καθώς επίσης και στην κα Έλενα Τάτσιου, εθελόντρια, αθλήτρια και γνωστή εκπαιδευτικό).

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 12/6/2018}

 


250 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα στην επιτυχημένη διοργάνωση